Varaždin, Koprivnica i Čakovec zajedno ‘u lov’ na europski novac

Autor: Ana Blašković , 23. kolovoz 2021. u 22:00
Neven Bosilj, Ljerka Cividini i Mišel Jakšić/VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Tri grada nalaze se među prvih šest u Hrvatskoj po zaposlenosti i pokretač su ekonomskih aktivnosti.

Ovogodišnji Špancirfest nije samo povijesnu jezgru Varaždina pretvorio u festivalsku pozornicu, već je otvorio vrata suradnji triju gradova: Varaždin, Koprivnica i Čakovec dogovorili su zajedničku aplikaciju za pojedine EU projekte.

“Dogovorili smo modele buduće zajedničke suradnje u apliciranju na neke EU projekte i fondove, gdje smo svaki od nas premali da bismo uopće mogli aplicirati”, rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji je u ponedjeljak na Špancirfestu ugostio gradonačelnicu Čakovca Ljerku Cividini te njihovog kolegu iz Koprivnice Mišela Jakšića.

Prema Bosiljevim riječima, tri grada nalaze se među prvih šest u Hrvatskoj po zaposlenosti i pokretač su ekonomskih aktivnosti.

Ujedno su domaćini najvećih tradicionalnih manifestacija, poput spomenutog Špancirfesta u Varaždinu čije ovogodišnje izdanje posjeti oko 20 tisuća ljudi dnevno, Porcijunkulova u Čakovcu te koprivničkog Renesansnog festivala.

„Ne postoji turizam samo na Jadranu. Ovo su tri najvažnije turističke manifestacije ne samo ovog dijela, nego cijele kontinentalne Hrvatske“, rekao je Bosilj.

Cividini je istaknula je da ne smiju propustiti priliku za suradnju na projektima koja se otvara kroz ITU mehanizam i druge europske fondove. “Suradnja će se odvijati kroz gospodarstvo, turizam, razvoj kulture. Danas smo pokazali da imamo volju i da to želimo, a postoji puno projekata”, rekla je.

“Mislim da je ovo dobar okidač za našu poljoprivrednu proizvodnju, tradicijske obrte, razvoj kulture i sve ono što čini život na sjeveru”, rekao je Jakšić.

Komentirajte prvi

New Report

Close