Valamar: Novi im je cilj Dalmacija, no čekaju dobru priliku

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2015. u 22:00
Foto: Duško Marušić / Pixsell

U planu nove akvizicije u Hrvatskoj, otkupili papire za Kupare.

Franz Lanschützer, zamjenik predsjednika NO-a Valamara Riviere, na otvaranju Valamar Isabella Island Resorta na otoku Sv. Nikola pokraj Poreča, investicije teške 35 milijuna eura, izjavio je da razmatraju akvizicije u Austriji, sjevernoj Italiji, Sloveniji, ali fokus je, kako je istaknuo, još na Hrvatskoj.

 

35 milijuna eura

uloženo je u resort pokraj Poreča

Valamar je nedavno najavio kupnju hotela Baška na Krku, što će biti prva takva Valamarova akvizicija u Hrvatskoj. Hotel Baška jako je kompatibilan njihovu poslovanju, ističu. Riječ je o destinaciji na kojoj već rade, poznaju tržište. Iako je tamo dosta ulagano, potrebne su nove investicije, koje planiraju realizirati u roku pet godina, no zasad ne žele govoriti o iznosima. Kad su posrijedi akvizicije u hrvatskim destinacijama i otvaranje novih, tradicionalno im nedostaje Dalmacija. To ime je, doznajamo, jedan od ciljeva, no ne vide tamo puno dobrih prilika.

Iz Valamara su potvrdili da su otkupili natječajnu dokumentaciju za Kupare, no to, ističu, ne znači da će i ući u taj projekt. “Razmatrali smo ulazak u Kupare još prije dvije godine, u međuvremenu su se neki uvjeti promijenili i želimo vidjeti kakvi su. To još ne znači da ćemo sudjelovati. Kako u Dubrovniku imamo velik portfelj, pitanje je je li nam dugoročno pametno tako se angažirati. Mi to financijski možemo, ali možda postoje druge lokacije u Hrvatskoj ili regiji gdje bi bilo pametno disperzirati portfelj”, kažu iz Valamara.

Komentirajte prvi

New Report

Close