Valamar i službeno ulazi na tržište srednje Dalmacije

Autor: Marija Brnić , 05. travanj 2018. u 14:03
Ugovor su potpisali Ivan Krešimir Tomić i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš/Goran Stanzl/PIXSELL

Najveća turistička tvrtka i AZ fond kupili 55,48% hotelske kuće, kontrolni paket Porečanima, fondašima 30,48 posto.

Privatizacijom Hotela Makarska, u koju je ušla u partnerstvu s AZ obveznim mirovinskim fondom, Valamar Riviera zakoračila je prvi put na područje srednje Dalmacije.

Dosad su njezini kapaciteti bili raspoređeni u Istri i Dubrovniku, a kupnjom državnih dionica najvažnije makarske hotelske kuće dobit će i 43 posto tamošnje hotelske ponude. Od kupljenih 55,48% dionica za 172,66 milijuna kuna, Valamar će u Hotelima Makarska imati kontrolni paket, a 30,48% najavio je prenijeti u ruke AZ fonda.

Na potpisivanju ugovora s ravnateljem CERP-a Milanom Plećašem potpredsjednica Valamara za poslovni razvoj Ivana Budin Arhanić najavila je ulaganja 615 milijuna kuna u dizanje kvalitete makarskih hotela, no više detalja o planovima objavit će tek nakon što ispune obveze koje slijede; objavljivanje ponuda za preuzimanje preostalih dionica i sazove skupštinu dioničara. Ravnatelj CERP-a Plećaš izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se nakon deset godina konačno i uspješno privatiziralo Hotele Makarska.

Po istom modelu, najavljuje, nastavit će se prodaja udjela u tvrtkama iz državnog portfelja. U tijeku je priprema ugovora za prodaju većinskog udjela u crikveničkom Jadranu mirovinskim fondovima PBZ/CO i Erste Plavi. Proces je zapeo zbog ugovora s novom upravom zaključenog nakon odabira njihove ponude. Rok za zaključenje tog ugovora istječe u ponedjeljak, 9. travnja, a isti dan završava i prvi krug ponovljenog natječaja za dubrovačke hotele Maestral. 

Komentirajte prvi

New Report

Close