Vagonima do 150 mil. kuna u 8 mjeseci

Autor: Marina Biluš , 19. kolovoz 2018. u 21:59
Vagoni Shimmns tražena su roba u Europi

Dogovorili najvredniju ovogodišnju isporuku s Francuzima i Nijemcima.

Za tvrtku Đuro Đaković Specijalna vozila ovo je godina nizanja poslovnih uspjeha. Njezinih osam mjeseci tvrtki koja posluje u sklopu holdinga Đuro Đaković donijelo je niz vrlo profitabilnih poslova među kojima je dosad najveći upravo ovaj posljednji sklopljen s naručiteljima iz Francuske i Njemačke.

Riječ je, pojasnili su iz tvrtke, o dodatnim isporukama već ugovorenih vagona tipa Shimmns, a posao je vrijedan  46 milijuna kuna. Isporuka je planirana kroz prvo tromjesečje nadolazeće godine, a kako kažu u Đuri Đakoviću, riječ je o vagonima za prijevoz kolutova lima te ih ponajviše koristi automobilska industrije. 

"U prethodnih deset godina tvrtka je razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište te u tom smislu ove dodatne isporuke predstavljaju nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima", poručuju iz Đuro Đaković Specijalnih vozila. 

Vrijedni poslovi za ovu hrvatsku tvrtku zahuktali su se već početkom godine pa je u veljači s njemačkim ERR European Rail Rentom dogovorena isporuka vagona za 34,5 milijuna kuna. Već idućeg mjeseca isti je tip vagona naručila i francuska tvrtka Atir Rail LX s kojom je tako dogovorena transakcija od 38,5 milijuna kuna. 

U petom ovogodišnjem mjesecu "pao" je još jedan dobar posao, i ovoga puta u Njemačkoj. Gatx Rail naručio je Shimmns vagone vrijedne 33,1 milijun kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close