Vadite novu osobnu iskaznicu ili putovnicu? Jednu važnu stvar trebate obaviti prije nego dođete na šalter

Autor: Zvonimir Varga , 13. kolovoz 2022. u 10:32
Foto: Pixsell / Poslovni.hr

Savjetujemo vam da dođete što ranije kako bi što manje čekali.

Ako ovih dana u Zagrebu želite izvaditi novu osobnu ili putovnicu, nekoliko je važnih stvari koje trebate znati. Mjesta za izdavanje i podizanje osobnih dokumenata su Heinzelova 98, Petrinjska 30, II. PP Zagreb (Črnomerec) i VI. PP Zagreb (Novi Zagreb).

Radno vrijeme šaltera je od 7 do 14 sati, s time da osobne iskaznice i putovnice možete podići i subotom.

U Policijskoj postaji na Črnomercu velike su gužve, pa se čekanje za preuzimanje ili prijavu za nove dokumente može protegnuti i na nekoliko sati.

Savjetujemo vam da dođete što ranije kako bi što manje čekali, ali što je još važnije, ako vadite novu putovnicu ili osobnu iskaznicu, bitno je da prije nego dođete na šalter imate i potvrdu da ste uplatili troškove izrade. Drugim riječima, plaćanje trebate obaviti prije nego dođete kod službenika.

Uplatnice se nalaze na ulazu u Policiju, dok su podatke za on-line plaćanje možete pronaći >>ovdje za putovnicu, a >>ovdje za osobnu iskaznicu.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ja sam izvadio novu osobnu prije 2 mjeseca i dok sam čekao i najviše je priblema bilo sa slikama. Dosta njih nisu imali nove slike, već stare koje su već koristili. A uplatnice bar U Henzelovij stoje preko puta šaltera i velikim slovime sve piše. Došao u 6:30, bio na redu petnaesti i sve obavio do 8h. Poslije kada sam izlazio bila već gužva barem 50 njih.

New Report

Close