Uznemirujuće: Septičke jame prazne blizu plaža, a vlasti kažu da nema propusta

Autor: VLM , 19. kolovoz 2019. u 10:42
Foto: Danijel Lijović / VL

Čitatelji koji su poslali fotke rekli su da su već i ranije, pa i proteklog ljeta, osjetili smrad prolazeći cestom na toj lokaciji.

Građani su u okolici Privlake snimili uznemirujuće prizore – cisterne u prirodu izlijevaju sadržaj septičkih jama, to jest fekalije i razne kemikalije koje se koriste u kućanstvima.

Jedan od takvih prizora snimio je turist u šumarku između naselja Sabunike i Privlake 11. kolovoza poslije 13 sati, a fotke je objavio Net.hr, koji navodi kako lokalna općina izdaje koncesije privatnim poduzetnicima, vlasnicima cisterni koji za naknadu prazne jame. Drugi čitatelji koji su poslali fotke rekli su da su već i ranije, pa i proteklog ljeta, osjetili smrad prolazeći cestom na toj lokaciji.

U županiji kažu da je problematika u nadležnosti lokalne samouprave, a iz općine Privlaka odgovor je dobiven mailom nakon peripetija s nejavljanjem na telefone. Načelnik općine Gašpar Begonja potpisuje odgovor u kojem je navedeno da je "koncesionar osigurao parcelu na kojoj se vrši izljev otpadnih voda na lokaciji Sv. Kata, a na kojoj se provode mjere obvezne preventivne dezinsekcije minimalno jedanput mjesečno u razdoblju od travnja do rujna, a po pozivu i potrebi i više". 

Begonja je također naveo da je općina već primala prijave i pritužbe, ali da komunalno redarstvo nije utvrdilo propuste, te da je koncesionar na informativnom razgovoru rekao da se zbrinjavanje provodi na za to previđeno mjesto, u jame u njegovu vlasništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close