Prevaranti uzeli dva milijuna kuna nudeći stanove ‘ispod cijene’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2017. u 15:26
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine ostala trojica osumnjičenika su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina.

Uskok je pokrenuo istragu protiv četvorice članova navodnog zločinačkog udruženja za koje sumnja da su zaradili gotovo dva milijuna kuna nudeći kupcima gradske stanove po cijenama ispod tržišne.

Tužiteljstvo sumnja da je prvookrivljeni 39-godišnjak od lipnja 2016. do 19. travnja 2017. na zagrebačkom području "u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike, te veći broj zasad nepoznatih osoba, radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi neistinitim predočavanjem većem broju osoba mogućnosti kupnje nekretnina na području Zagreba po cijeni ispod tržišne".

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine ostala trojica osumnjičenika su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina. Pritom su tvrdili da je riječ o nekretninama koje su ostavina umrlih osoba bez nasljednika koje će prijeći u vlasništvo grada Zagreba.

"Okrivljenici su izrađivali i zainteresiranim osobama predočavali nevjerodostojnu dokumentaciju nakon čega su im te osobe, ne posumnjavši u njihove navode, za realizaciju kupoprodaje predavale tražene iznose novca. Na opisani način okrivljenici su pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 1.956.000 kuna koji iznos su međusobno podijelili", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naivni građani, prvo treba provjeriti da li su stvarno iz gradske uprave pa onda dati mito.

New Report

Close