Uz potpore za ribarstvo i dodatne mjere pomoći

Autor: Marta Duić , 05. travanj 2022. u 21:59
Foto: SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL

Novom Uredbom predviđena je mogućnost dodjele kompenzacijskih sredstava

Kako bi se ribarstvo lakše nosilo s dramatičnim poremećajima na tržištu, država će tom sektoru osigurati dodatne kompenzacijske mjere povrh postojećih potpora. Potvrdili su to jučer i resornog Ministarstva poljoprivrede napominjući kako se o tome razgovaralo u ponedjeljak na sastanku na sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predstavnika ribarskog sektora udruženima u Hrvatsku poljoprivrednu komoru, Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku obrtničku komoru.

Iako u objavi Ministarstva nije precizirao o kakvim će konkretno mjerama biti riječ, naveden je podatak kako se na razini Europske unije već užurbano radi na kreiranju novih protukriznih modela kroz novu Uredbu o Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu, a iz resora Marije Vučković podsjetili su da je Hrvatska i formalno od EK nedavno zatražila “žurno djelovanje i osiguravanje sredstava pomoći i kroz ovaj izvor”.

“Novom Uredbom predviđena je mogućnost dodjele kompenzacijskih sredstava, za koji je osnovni preduvjet i temelj donošenje provedbene odluke od strane Europske komisije kojom će se utvrditi postojanje izvanrednog događaja, odnosno poremećaja na tržištu”, stoji u objavi Ministarstva poljoprivrede.

Komentirajte prvi

New Report

Close