Bandić najavio niže cijene odvoza otpada, parkinga i prijevoza

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2015. u 09:58
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

I dok u Čistoći još uvijek traže način kako da pronađu model i ispune Bandićevo obećanje isti sad posao očekuje i dvije nove Holdingove podružnice – ZET i Zagrebparking.

Gradonačelnik Mian Bandić ne odustaje. Prvim danom studenog smanjuje cijene odvoza otpada i kako je poručio, građani već u prosincu mogu očekivati račune niže 32 odnosno 44 posto. Osim uz najavljeno rezanje odvoza komunalnog otpada Bandić je na današnjoj sjednici Skupštine najavio kako će i sniziti cijene parkiranja, ali i javnog gradskog prijevoza, piše Večernji list.

I dok u Čistoći još uvijek traže način kako da pronađu model i ispune Bandićevo obećanje isti sad posao očekuje i dvije nove Holdingove podružnice – ZET i Zagrebparking. Odlukom o snižavanju cijena, koja će samo na primjeru Čistoće donijeti 45 milijuna kuna manje prihode,  koje će ionako morati namiriti građani iz proračuna, sad se još treba vidjeti koliki će biti manjak nove dvije podružnice. No, Bandića takvi izračuni ne brinu.

-Ana Stojić Deban, koja vodi Holding, ima najbolji rejting. Cilj je isporuka javne usluge, a ne gomilanje profita – poručio je Bandić i tako svjesno ili nesvjesno stavio dodatni uteg na Holding.

Zašto smatra da će Zagrepčani proizvoditi 50 litara otpada u stanovima i 120 litara otpada u kućama pitao je gradonačelnika SDP-ov Dominik Etlinger kao i da li je Grad u ijednom trenutku uzeo u obzir činjenicu da građani zbog proteklih deset mjeseci dobivanja računa, koji su se obračunavali po kvadraturi, mogu podnijeti i tužbe.

– Neće ljudi tužiti, mi lako promijenimo kante ljudima. Sad malo karikiram ali zato su i zaposleni u Čistoći. Do konca jedanaestog mjeseca sve će se obračunavati po volumenu – rekao je Bandić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Može li se taj čovjek spustiti niže u pokušaju da užica koji glas na izborima, gdje će se ionako opet obrukati kao i zadnji puta? Obraz kao džon.

New Report

Close