Uvodi se ‘Cro kartica’? Radnici bi mogli dobiti 2.500 kuna za odmor u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2019. u 10:38
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

“Možda stignemo još u predsezoni, a u najgorem slučaju na jesen bismo napraviti probu od tjedan dana da vidimo kakav je interes”, rekao je Cappelli.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak uoči sjednice Vlade kako projekt "Cro kartice", u sklopu kojega bi poslodavci radnicima uplaćivali iznos koji bi oni mogli koristiti za plaćanje smještaja i ostalih turističkih usluga u Hrvatskoj, nije mrtav, već se razrađuje njegova realizacija.

Poslodavci bi, kaže Cappelli, u sklopu projekta radnicima uplatili iznos "negdje u visini oko 2.500 kuna", koje bi kao nagradu davali svojim djelatnicima.

"Možda stignemo još u predsezoni, a u najgorem slučaju na jesen bismo napraviti probu od tjedan dana da vidimo kakav je interes", rekao je Cappelli.

Upitan znače li njegove najave da projekt nije propao, odgovorio je kako nije, samo nije još određeno kako će se zvati: Cro kartica, Tjedan hrvatske ponude ili slično.

"U svakom slučaju, taj tjedan će ići, to imamo pripremljeno, a poanta je da poslodavci dobiju dio novca neoporezivano kao što sada imaju 7.500 kuna te da eventualno dodamo 2.500 kuna i da to bude dodatna nagrada, ali da se troši u Hrvatskoj", rekao je Cappelli.

Komentari (5)
Pogledajte sve

smanjili su pdv na lijekove na 5% a tabletice, sirupići, sprejevi i kremice u ljekarni još skuplje

Neka umjesto konzum vaucera smanje pdv pa ce narod moci na more.

Posebno povlaštene mirovine ukinuti. No, onda se gubi velik dio glasačke uhljebničke mašinerije. Hebiga ne može i ovce i nofce.
Nije ni tom kradezeu lahko. Hahah….

Aha, opet poslodavci trebaju dat lovu … ali ta lova bi se potrosila u HR 🙂

Ma dajte vise rjesite javnu potrosnju, nerentabile opcine i povlastene mirovine, nelogicne poticaje….

New Report

Close