Uveli izravan vlak iz Osijeka za Split: Brzi vlak vozit će 13 sati, ima i vagon za spavanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. srpanj 2022. u 11:46
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HŽ se pobrinuo da putnici u ovom noćnom vlaku imaju gdje spavati i jesti stoga vlak ima restoran.

Nakon više od 30 godina uvedena je izravna sezonska linija vlakova prema Splitu i Šibeniku iz kontinentalnih gradova.

Iz HŽ-a su priopćili kako se radi o povoljnim putovanjima, a vozit će noćni brzi vlakovi. Cijena povratne karte iznosi oko 300 kuna.

Prvi ovosezonski vlak krenuo je sinoć za Split, a putovanje traje 13 sati.

Vlak je iz Osijeka krenuo u 20 sati, a išao je preko Našica, Virovitice i Bjelovara. U Zagrebu su mu se priključiti vagoni iz Vinkovaca.

Ako putujete iz Splita prema Osijeku putovat ćete nekih pola sata duže. HŽ se pobrinuo da putnici u ovom noćnom vlaku imaju gdje spavati i jesti stoga vlak ima restoran.

Slavonci su sretni što će nakon više od 30 godina moći putovati izravnom linijom iz Osijeka za Split. Ipak, bilo bi daleko bolje kad bi to putovanje nešto kraće trajalo što je zbog stanja tračnica u ovom trenutku teško očekivati.

Prvi sezonski noćni vlak iz Osijeka i Vinkovaca do Splita stigao je u subotu na splitski željeznički kolodvor sa 83 minute zakašnjenja zbog tehničkih poteškoća u Zagrebu, a njime je u Split doputovalo tristotinjak putnika.

Vlak će Iz Osijeka i Vinkovaca do Dalmacije prometovati svaki dan do 29. kolovoza.

“Zadnji vlak iz Osijeka prema Splitu išao je devedesetih godina te smo ovim projektom smo pokušali povezati cijelu kontinentalnu Hrvatsku. Tako smo povezali svih pet slavonskih županija prema Dalmaciji i omogućili hrvatskim građanima da na ovaj način mogu kvalitetno putovati željeznicom”, rekao je pri dočeku vlaka predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

Putnici za Split krenuli su s dvije lokacije – u petak uvečer u 20 sati iz Osijeka te iz Vinkovaca. Prometovalo se preko Bjelovara, jednim dijelom novoizgrađene pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno da bi se u jednu kompoziciju spojili u Zagrebu.

Ukić se ispričao putnicima i novinarima na kašnjenju do kojega je došlo zbog poteškoća pri spajanja dvaju vlakova u Zagrebu. “Nadam se da ćemo mi te stvari otkloniti i da do takvih kašnjenja u budućnosti neće dolaziti”, dodao je.

Prema voznom redu, vlak će svakog dana polaziti iz Osijeka u 20 sati, a na krajnjem bi odredištu u Splitu trebao biti u 8,42 sata. Iz Splita će, pak, kretati u 22,06, a u Osijek bi trebao stizati u 11,36 sati.

Samo od najave sezonske linije do Splita prodano je 2 i pol tisuće karata a prema odluci Vlade osobama do 19 godina starosti prijevoz vlakom je besplatan.

Vlak je u Splitu umjesto ranije najavljenog splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana dočekao Tomislav Opačak, zamjenik pročelnika za gospodarstvo te županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close