Uveli ‘Crnu slavonsku’ i rebrendirali vina

Autor: Marta Duić , 22. siječanj 2020. u 22:00
U sklopu podruma Belja je i vinska arhiva/ DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL

Proizvodima od svinje fajferice proširen je premium segment.

Baranjska vinarija Belje je u srijedu u povodu obilježavanja blagdana svetog  Vinka, zaštitnika vinograda, najavila rebrending svojih vina.

Osim ovoga najavljenog projekta, Vina Belje proširila su ponudu brendom Crna slavonska. Proizvodima od crne slavonske svinje, poznatije kao fajferica napravili su iskorak u premium segmentu te uz Gold sir u prirodnom ovitku koji je dimljen na bukvi i liniju vina Goldberg ponudili tržištu još premium proizvoda.

Uz to, kulen, kobasice i slanina pod brendom Crna slavonska ručno su rađeni. Cjelokupni kompleks Vina Belje se prostire na više od 10.000 kvadrata i obuhvaća vinski paviljon i vinariju, koja je uređena 2011. godine.

Kapacitet podruma je osam milijuna litara, ciljana proizvodnja je 3,5 milijuna, a prilikom uređenja se pazilo na turistički karakter podruma pa su instalacije 'skrivene'.

Vinogradi se protežu na 650 hektara, najveći dio, čak 81% proizvodnje vinarije je graševina, 10% su crna vina, a preostalo druga bijela vina. Srednjovjekovni podrum Belja u sklopu kojeg je i kušaonica i vinoteka prvi puta se spominje 1526., a restauriran je 2010. i prostire se na tri etaže ukupne površine 1200 kvadrata u kojima su drvene bačve od slavonskog hrasta iz Spačve.

Svodovi su ručno pjeskareni, a ručno rađene bačve međusobno su povezane i imaju kapacitet od 10.000 litara te manje od oko 3500 litara. Kapacitet podruma je 330.000 litara, a u sklopu podruma je i vinska arhiva s više od 20.000 reprezentativnih uzoraka i najstarijim vinom – cabernetom franc iz 1949. godine.  

Komentirajte prvi

New Report

Close