Policija istražuje smrt 16-godišnjaka na rođendanskoj zabavi, uhićen 17-godišnjak

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. svibanj 2023. u 14:00
FOTO: Marko Lukunic/Pixsell/Ilustracija

Policija istražuje okolnosti pod kojima je u noći na nedjelju u Kostanjevcu Riječkom umro 16-godišnji mladić zbog čega je uhitila njegovog godinu dana starijeg prijatelja koji ga je navodno srušio na rođendanskoj zabavi nakon čega je ostao nepomično ležati.

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je u nedjelju ujutro da je uhitila jednu osobu nakon smrti 16-godišnjaka u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

U nedjelju oko 1,23 sati policija je postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Križevci da pružaju liječničku pomoć 16-godišnjaku u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom.

Mladić je nakon pružene liječničke pomoći naknadno umro, izvijestila je policija, navodeći da je uhitila jednu osobu te kriminalistički istražuje okolnosti događaja.

Vlasnik objekta Tomislav Plantić rekao je Hini da su dvojica mladića bili nerazdvojni prijatelji i da se tragičan događaj odvio na igralištu ispred objekta koji je jučer iznajmio za rođendansko slavlje.

“Gotovo svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno bili su nerazdvojni”, posvjedočio je Plantić, dodavši da su i te večeri došli u kafić popiti piće te da ništa nije upućivalo da su jedan prema drugome bili neprijateljski nastrojeni.

Potom su otišli na rođendansko slavlje 18-godišnjakinje na kojem je bilo 50-ak uzvanika.

“U noći me nazvala majka umrlog zamolivši da donesem deku. Ostao sam šokiran kad sam vidio što se dogodilo na dječjem igralištu koje se nalazi ispred objekta”, rekao je Plantić.

Mladići su se navodno porječkali nakon čega je 17-godišnjak udario ili odgurnuo 16-godišnjaka koji se desetak sekunda nakon toga srušio i ostao nepomično ležati, ispričao je Plantić.

Kasnije doznao da je mladić umro u ili na putu u bolnicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close