Uskoro opet direktno za Zagreb jednim od globalnih velikana

Autor: Sergej Novosel Vučković , 10. veljača 2021. u 14:43
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Od 1. ožujka vraća se let Frankfurt-Zagreb-Frankfurt avionima Lufthanse, kojih na toj liniji nije bilo točno godinu dana. Od istog datuma direktno i iz Münchena.

Nakon godine dana zastoja eto Lufthanse ponovno u zraku prema Hrvatskoj! Portal Croatian Aviation otkrio je da njemačka aviokompanija od ožujka ponovno u red letenja iz Frankfurta uvodi liniju za Zagreb, ukinutu upravo u ožujku prošle godine, kad je buknula pandemija koronavirusa koja je aterirala avione i srezala globalni promet te prihode avijatičarima za 90-ak posto.

Na stranici same Lufthanse, gdje smo provjerili je li moguće već bukirati direktni let iz najveće njemačke zračne luke prema Zračnoj luci Franjo Tuđman od ožujka, ne stoji, doduše, da se provodi putem Lufthanse, već su u ponudi avioni Croatia Airlinesa, no s Croatian Aviationa navode da su im tako potvrdili iz centrale kompanije. Postoje i raniji letovi, u veljači, no sa stajanjima u Zürichu ili Bruxellesu, a operator je naš Croatia Airlines i Lufthansa Cityline, dio njemačkog prijevoznika, jednog od vodećih u svijetu.

Linija Frankfurt-Zagreb-Frankfurt dostupna je do kraja ožujka svaki dan.

“Kompanija namjerava obnoviti promet na linijama iz Frankfurta i Münchena od 1. ožujka 2021., uz zadršku da do otkazivanja pojedinih letova može doći zbog niske potražnje uzrokovanih strogim epidemiološkim mjerama”, navodi hrvatski portal koji prati avijaciju.
Iz Münchena se za Zagreb nije izravno letjelo od lanjskog listopada, a također je predviđeno da linija sad bude svakodnevna do kraja toga mjeseca, s tim da bi odonda, kad nastupi ljetni red letenja, iz oba grada tebalo biti više tjednih letova.

No, za razliku od Nijemaca, Britanci se još neće vinuti u zrak prema Hrvatskoj – British Airways prekinuo je prodaju karata za letove na liniji London Heathrow – Zagreb – London Heathrow do kraja ožujka, zbog pojave novoga soja koronavirusa na Otoku, koji je onemogućio letenje iz Britanije u svijet.

Komentirajte prvi

New Report

Close