Grad i država mijenjaju nekretnine: Uskoro objava o kavani Corso

Autor: Marija Brnić , 14. ožujak 2018. u 15:51
Procijenjena vrijednost Corsa je oko 30 milijuna kuna/Goran Stanzl/PIXSELL

Riječ je o vrijednoj transakciji, budući da je procijenjena vrijednost Corsa, nekad jednog od glavnih okupljališta na križanju Ilice i Gundulićeve, oko 30 milijuna kuna.

Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim predsjedava Martina Dalić, potpredsjednica Vlade, na zadnjoj sjednici u veljači na dnevnom redu imalo je i odluku o zamjeni nekretnina između Grada Zagreba i države, a radilo se o slučaju nekadašnje kavane Corso u središtu metropole.

No, ni mjesec dana nakon sjednice nije posve jasno da li je ta odluka i usvojena, jer na web-stranicama Ministarstva državne imovine na kojima se redovito objavljuju odluke Povjerenstva izostala objava odluke o zamjeni nekretnina. U tom ministarstvu kažu kako je objava odgođena samo iz tehničkih razloga, no dodaju da je postupak zamjene nekretnina u tijeku.

Riječ je o vrijednoj transakciji, budući da je procijenjena vrijednost Corsa, nekad jednog od glavnih okupljališta na križanju Ilice i Gundulićeve, oko 30 milijuna kuna. Zbog neriješenih vlasničkih odnosa taj je prostor od 1990-ih bio zatvoren, a gradske vlasti žele ga već neko vrijeme dati u obnavljanje. Grad i Ministarstvo državne imovine lani intenzivno pregovarali o modelu zamjene objekta, a posljednje rješenje odobrila je gradska skupština početkom prosinca.

Prema toj odluci Grad je za kavanu državi trebao dati prostor u Frankopanskoj, kojeg trenutno koristi Ministarstvo financija, inače vrijedan 10,5 milijuna kuna, te zgradu u Ulici Republike Austrije, koju koristi Ministarstvo graditeljstva, a procijenjena je na 28 milijuna. Osim kavane, država je trebala predati i prostor u Jurišićevoj u kojem je TZ Zagreb, te zemljište u Sesvetskom Kraljevcu, a ukupna vrijednost njezinih nekretnina prelazi 39 mil. kuna, te bi se razlika riješila prijebojem potraživanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close