Uskoro natječaj za obnovu kavane Corso

Autor: Marija Crnjak , 28. ožujak 2018. u 22:00
Žele joj vratiti 'stari štih'/G. Stanzl/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine i Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina.

Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su u srijedu ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, čime je Grad u vlasništvo dobio četiri nekretnine uključujući bivšu kavanu Corso u Gundulićevoj ulici, dok je država u vlasništvo dobila jednu zgradu i jedan poslovni prostor.

Ugovor su u prostoru bivše kavane Corso potpisali ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio da Grad tamo želi napraviti kavanu sličnu nekadašnjoj, za što će se uskoro raspisati natječaj.

Grad je dobio i prostor u Jurišićevoj ulici 1 koji sada koristi zagrebačka Turistička zajednica, procijenjene vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna, te još jedan prostor vrijedan oko 3,1 milijuna kuna u Jurišićevoj 1, koji se bespravno koristi.

Gradu ide i suvlasnički dio nekretnine u Sesvetskom Kraljevcu, vrijednosti oko 2,9 milijuna kuna, koji se koristi za smještaj životinja.

Država je pak od Grada Zagreba u vlasništvo dobila poslovni prostor na prvom katu u Frankopanskoj ulici 1., vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna, koji koristi Ministarstvo financija, kao i zgradu u Ulici Republike Austrije 20, vrijednosti oko 28 milijuna kuna, koju koristi Ministarstvo graditeljstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close