USKOK podignuo optužnicu protiv Andreje Zlatar Violić

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. travanj 2017. u 16:16
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uskok tvrdi i da je Zlatar Violić još gotovo 100 tisuća kuna potrošila plaćajući kreditnim karticama i narudžbenicama privatne troškove u “raznim ugostiteljskim objektima i drugim prodajnim mjestima” u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uskok je nakon provedene istrage podigao optužnicu protiv bivše HNS-ove ministrice kulture Andreje Zlatar Violić koju terete da je zlouporabila položaj i ovlasti podizanjem gotovine i plaćanjem privatnih računa službenom karticom Ministarstva kulture.

Iako je više od 159 tisuća kuna naknadno vratila mjesečnim obustavama na plaći i uplatom gotovine u blagajnu Zlatar Violić je, prema tvrdnjama Uskoka, državni proračun oštetila za nešto više od 99 tisuća kuna, a sebi u gotovo istom iznosu pribavila "nepripadnu imovinsku korist".

Uskok je na svojoj internetskoj stranici objavio da okrivljenici, kojoj je naveo samo inicijale i nekadašnju funkciju, stavlja na teret da je od ožujka 2012. do ožujka 2015. protivno Vladinoj odluci "koristeći svoje ovlaštenje da kao državni dužnosnik I skupine ima pravo na korištenje poslovnih kreditnih kartica te pravo na korištenje sredstava reprezentacije, poslovne kreditne kartice izdane Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, koristila za svoje privatne potrebe, a na štetu Državnog proračuna".

Tvrde da je za svoje privatne potrebe bivša ministrica podigla nešto više od 146 tisuća kuna koje je beskamatno koristila, pri čemu je Ministarstvo kulture dodatno terećeno i za 4.766 kuna naknade za podizanje te gotovine.

Osim toga, Uskok tvrdi i da je Zlatar Violić još gotovo 100 tisuća kuna potrošila plaćajući kreditnim karticama i narudžbenicama privatne troškove u "raznim ugostiteljskim objektima i drugim prodajnim mjestima" u Hrvatskoj i inozemstvu.

Upravo zbog trošenja službenog novca u privatne svrhe Zlatar Violić je podnijela ostavku u ožujku 2015. Naslijedio ju je zamjenik Berislav Šipuš kojemu je u ožujku ove godine potvrđena optužnica također zbog podizanja gotovine i plaćanja privatnih troškova službenom karticom, čime je državni proračun navodno oštetio za više od 68 tisuća kuna.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Ah…..Miniistarstvo kulture……………….to su UMJETNICI….duše , koje ne materijaliziraju svijet
ko mi- poduzetnici…. skloni su idealiziranju ljudskih potreba, skraćivanju procedura radi
brzine, opravdavanju potrošnje radi više sile, zanemarenih vrijednosti…..Oni rade na
spašavanju zgaženih izvora produhovljenosti elementima osobnog ispunjenja emocijama i
osjećaja koji su materijalno neprocjenjivi….
Ali, gotovo u pravilu, nisu spretni s novcem, jer on njima ne predstavlja takav kult i božanstvo
kao nama….
Ipak, zgražaju se na činjenicu da im Ministarstvo vodi financijaš , bezličan ekonomista..
Borim se protiv predrasuda , razumijem propuste…ali, nemojte ih kritizirati na takav način,
prije nego vidite o čemu se radi… Ispada, da se pomame sa sićom dnevnica, a dok
ostalim ministrima prozuje milijarde , a ne trepnu…
To je omalovažavajuće za gospođu, i ja bih se natočila pelinkovca na gorčinu u grlu….!

zašto? jer je žena? “ajde pustite ženu ma miru” – jel to argument?!
majami – do zadnje lipe sa kamatama treba vratiti, PLUS i za plaću onog koji je to istražio, koliko god ih ima u tom timu! Ova pijanica će to i vratiti, jer je glupača, a gospoda sa milijunima su znala to i sakriti! to je činjenično stanje. A za veleizdaju treba i u zatvor, al ne čistit krumpire! I svi kojima se dokaže..
A ti ženo.. miruj.

Jadna je država u kojoj se ured za sprječavanje organiziranog kriminala bavi pijancima.

Andrea Zlatar Violic mrknula je 144.000kn podizuci gotovinu sa kreditnih kartica pa je smijenjena….. Naslijedio ju je zamjenik Berislav Šipuš kojemu je u ožujku ove godine potvrđena optužnica također zbog podizanja gotovine i plaćanja privatnih troškova službenom karticom, čime je državni proračun navodno oštetio za više od 68 tisuća kuna. TO MINISTARSTVO treba ukinuti, jer ocigledno redovito svjesno regrutira kriminalce, jedino objasnjenje je da je to sistemski problem i da se taj novac dijelio medju grupom kriminalaca. Mislim, ako drzava be moze kontrolirati kriminal, ukinite hiebeno kriminalno ministarstvo.

New Report

Close