Uskok i policija potvrdili uhićenje dužnosnika Porezne uprave, objavljeni novi detalji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. lipanj 2023. u 11:24
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Uskok i policija u petak su potvrdili da provode akciju u kojoj su, prema neslužbenim informacijama, zbog korupcije uhićeni službenik iz Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave i poreznik iz područnog ureda Peščenica

“U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s Uskokom”, izvijestilo je tužiteljstvo.

Dodaju da se “navedene radnje” provode u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

“U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave”, navode u priopćenju.

Ističu da će Uskok nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku hoće li pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će “pravodobno obavijestiti javnost”.

Policija je priopćila da su PNUSKOK i bjelovarsko-bilogorska PU u koordinaciji s Uskokom jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

“Osobe obuhvaćene ovim istraživanjem, koje se provodi na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave zadarske, pod nadzorom su policije, a jedna od njih je službenik u Središnjem uredu Porezne uprave.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku”, zaključila je policija.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Aaaaaaaaa, sad sam skužio, ovo je isto ko ovi lijekovi protiv papiloma i proširenih vena!!!!!🤣😂😅😭😱😨👻

Smrdi ko biško

Glume kao pravnu državu?

 

Koga ovi farbaju?

New Report

Close