FOTO: Uselili se u novi POS-ov stan, potpisali ugovor na 5 godina, a sa stropa im curi voda

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2016. u 10:50
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nadležne osobe iz APN-a već će danas otići i vidjeti o čemu je riječ, no poručujem građanima koji su uočili probleme da budu mirni jer će se oni riješiti. Izvođač radova još je na terenu, a garanciju uz bankovno jamstvo imamo na dvije godine, tako da trošak neće snositi ni građani ni država već izvođač, istaknula je ministrica.

Čim se počeo otapati prvi snijeg, počelo je curiti sa stropa u novoizgrađenoj zgradi u Svetoj Klari, u kojoj je 200 obitelji od države unajmilo POS-ove stanove, za što prosječno plaćaju 1.500 kuna mjesečno. Među njima su i Andreja Štrbac i Darko Dukarić, koji su u stan uselili 20. prosinca, no zbog curenja s terase koja je ujedno i ravan krov, ondje ne misle i ostati.

"Potpisali smo najam na pet godina, nakon čega smo planirali podići kredite i otkupiti stan, no ovaj sigurno nećemo. Tražit ćemo zamjenski stan jer je procurilo nakon ovog snijega, pa tko zna što možemo očekivati kada krenu kiše", kazala je A. Štrbac za Večernji list. Dodala je da su po mjeri naručili ugradbene ormare i kuhinju, no da sve stoji u kutijama jer se boje daljeg prodora vode.

Osim što curi na trećem katu, curi i u prizemlju, u stanu koji je unajmila obitelj Ismanovski.

"Pojavila se velika fleka uz dimnjak koja se ne da isušiti, pa pretpostavljamo da voda od nekuda stalno kapa", kazao je Adman Ismanovski, koji je prije nekoliko dana već imao majstore u kući. Naime, uz mrlju u dnevnoj sobi, voda curi i u kupaonici, iz pločica, pa krpu na podu moraju svako malo cijediti.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kazala je da je u Klari izgrađeno više od 300 stanova, da nije čula za nedostatke, no da će sve primjedbe biti uvažene.

"Nadležne osobe iz APN-a već će danas otići i vidjeti o čemu je riječ, no poručujem građanima koji su uočili probleme da budu mirni jer će se oni riješiti. Izvođač radova još je na terenu, a garanciju uz bankovno jamstvo imamo na dvije godine, tako da trošak neće snositi ni građani ni država već izvođač – istaknula je ministrica. Dodala je da na tako velikom zahvatu nije problem curenje na nekoliko mjesta. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close