Upravnim sporom rušit će studiju o plutajućem LNG-u

Autor: Poslovni dnevnik , 16. travanj 2018. u 21:59
Komadina zaziva kopneni terminal/Nel Pavletić/PIXSELL

‘Žuđanija ima nove dokumente i argumente’.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ne odustaje od namjere da barem pokuša "srušiti" strateške državne planove o gradnji plutajućeg LNG terminala u Omišlju.

Novinarima je jučer poručio da će od Županijske skupštine zatražiti suglasnost za pokretanje upravnog spora kojim će pobijati osnovanost studije utjecaja na okoliš za projekt. 

"Županija ima nove dokumente i argumente u korist kopnenog LNG terminala, pa ćemo od Županijske skupštine na sjednici 26. travnja zatražiti suglasnost za pokretanje upravnog spora", rekao je.

Osvrnuo se i na prošli tjedan predstavljeni zakon "lex LNG" riječima: "Izvlaštenje u korist državne kompanije, koje se predviđa novim zakonom, samo je na papiru u korist države budući da će, kako je zamišljen model, sutra to biti privatna kompanija". 

Komadina tvrdi kako je ranija studija utjecaja na okoliš, koja je nedavno dospjela u javnost, dokazala da je kopneni terminal sigurniji, isplativiji i ekološki prihvatljiviji, donio bi  razvoj ovoga kraja te sigurnost u zaštiti okoliša.

Komentirajte prvi

New Report

Close