Upozorenje za javnost na aktivnosti društva koje posluje pod brandom FXLider

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2015. u 15:43
Foto: Thinkstock

Upozorenje za javnost na aktivnosti društva koje posluje pod brandom FXLiderHanfa upozorava ulagatelje na području Republike Hrvatske.

Upozorenje za javnost na aktivnosti društva koje posluje pod brandom FXLiderHanfa upozorava ulagatelje na području Republike Hrvatske na aktivnosti društva koje posluje pod brandom FXLider putem internetske stranice.

Putem navedene stranice, kao i putem članaka objavljenih u medijima, navodi se kako između FXLidera i investicijskog društva Fortrade Ltd. postoji ugovor o promociji Fortrade servisa za trgovanje i platformi, odnosno usluga društva Fortrade Ltd. koje je autorizirano i regulirano od strane britanskog regulatora FCA (Financial Conduct Authority).

Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala, investicijsko društvo koje ima sjedište u drugoj zemlji članici Europske unije može, pod određenim uvjetima, investicijske usluge pružati na području Republike Hrvatske samo na sljedeće načine:

  • izravnim putem
  • osnivanjem podružnice
  • putem vezanog zastupnika sa sjedištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji ima odobrenje Hanfe
  • putem investicijskog društva ili kreditne institucije koja ima odobrenje Hanfe ili Hrvatske narodne banke za pružanje investicijskih usluga

Društvo koje posluje pod brandom FX Lider nije podružnica investicijskog društva Fortrade Ltd., nema sjedište niti registriranu podružnicu u Republici Hrvatskoj, nije vezani zastupnik i nema odobrenje za pružanje investicijskih usluga u Republici Hrvatskoj, a domena internetske stranice koja se koristi za pružanje usluga nije registrirana u Republici Hrvatskoj.

Slijedom svega navedenog, Fortrade Ltd. nema ovlaštenje pružati investicijske usluge za koje je notificirano u Republici Hrvatskoj (trgovanje financijskim instrumentima kao što su dionice, financijski ugovori za razlike (CFD), izvedenice na valute i slično) putem navedenog društva odnosno putem navedene internetske stranice.  

Hanfa upozorava ulagatelje s područja Republike Hrvatske na najveći mogući oprez prilikom razmatranja prihvaćanja ponude na stranicama FXLider-a, as obzirom da Hanfa ne nadzire zakonitost poslovanja istog niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama.

Komentirajte prvi

New Report

Close