Upozorenje RBA: SMS-ovi koji kruže lažni su!

Autor: Poslovni dnevnik , 06. ožujak 2022. u 22:00
Uznemirujuće poruke mogu se prijaviti na mail info@rba.hr ili telefon 072 62 62 62/N. Čutuk/PIXSELL

Naglašavaju da ta banka ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima.

Iz RBA banke stiglo je u nedjelju priopćenje u kojemu upozoravaju na lažne SMS i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana i kojima se pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost te banke.

Poruke su počele kružiti nakon što je Reuters, pozivajući se na upućene izvore, u srijedu objavio kako bi Raiffeisen Bank International, međunarodna divizija matične banke RBA, mogla napustiti rusko tržište.

“Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne.Navedene smo poruke prijavili MUP-u RH koje je pokrenulo istragu. Želimo naglasiti da je poslovanje naše banke u potpunosti stabilno te da su sve usluge i svi proizvodi dostupni. Novac klijenata je u potpunosti siguran, a gotovina je uvijek dostupna u iznosima koji klijenti zatraže”, piše u priopćenju iz RBA.

Naglašavaju da ta banka ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima. Čak 97% poslovanja RBA odvija se unutar Republike Hrvatske i Europske unije.

Imamo visoku razinu kapitala, kao i iznimno visoku razinu likvidnosti, uvjeravaju iz banke. “Želimo prenijeti poruku javnosti da ako dobiju poruke koje šire dezinformacije i paniku, molimo da nam ih pošaljete na info@rba.hr kako bismo ih proslijedili MUP-u RH.

Također, možete nas nazvati na broj 072 62 62 62, poslati direktnu poruku na društvenim mrežama ili javiti se direktno vašem osobnom kontaktu u našoj banci.

Iskreno nam je žao svih koji su meta ovih lažnih poruka i razumijemo zabrinutost svakoga tko ih je zaprimio.Teško nam je razumjeti da pojedinci dodatno uzrokuju paniku šireći lažne vijesti”, zaključuje se u priopćenju RBA banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close