Upozorenje policije zbog nove prevare: Čuvajte bankovne kartice!

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2021. u 09:20
FOTO: Pixabay

Policijska uprava ličko-senjska objavila je da je muškarac osumnjičen za računalnu prijevaru te da je tom prilikom oštetio 63-godišnjaka za 20 tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 44-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare.

On se sumnjiči da je u prosincu 2020. godine i siječnju 2021. godine u više navrata neovlašteno podigao novac s bankomata i oštetio 63-godišnjaka iz Otočca za ukupan iznos od 20 tisuća kuna, stoji u priopćenju PU ličko-senjske.

“Kako bi spriječili ovu vrstu kaznenih djela, građanima savjetujemo da ne uručuju svoje osobne dokumente, a posebice bankovne kartice s pinovima, drugim osobama! Čuvajte karticu jednako kao i gotovinski novac te je nikada ne ostavljajte bez nadzora. Ne odgovarajte na telefonske upite neznanaca i ne popunjavajte obrasce koje zaprimate elektronskom poštom kojima se traže detaljni podaci o kartici, broju i stanju računa”, savjetuju iz policije.

Kao dodatne mjere zaštite, policija također savjetuje:

  • karticu i PIN uvijek držite odvojene i čuvajte od neovlaštenih osoba;
  • prilikom dolaska na bankomat, pažljivo pogledajte otvor za karticu, tipkovnicu i kućište bankomata. Ako primijetite nešto neobično, odnosno oštećenja, dodatno postavljenu opremu ili uređaje, nemojte koristiti bankomat, već o tome odmah obavijestite banku i policiju;
  • prilikom unošenja PIN-a obavezno drugom rukom zaklonite tipkovnicu;
  • ako bankomat zadrži vašu karticu, odmah obavijestite banku i budite oprezni s nepoznatim ljudima koji vam nude pomoć. Ako ste oštećeni kaznenim djelom, odmah obavijestite banku i policiju na broj 192.

Komentirajte prvi

New Report

Close