Upaljeno posebno upozorenje: Stižu obilne kiše, moguće bujične i urbane poplave

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2023. u 09:18
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nestabilno će biti i tijekom petka, povremeni kiša i pljuskovi najizgledniji su duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, ima već jutros kiše, pljuskova i grmljavine na sjevernom, dijelu srednjeg Jadrana, u gorju i na krajnjem sjeverozapadu unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom.

U nastavku četvrtka oborine će biti u većini predjela, no ipak najviše duž Jadrana i u područjima uz Jadrana, gdje treba računati na mogućnost lokalno obilnije oborine i grmljavine. Stoga ne čudi da je na snazi upozorenje putem sustava Meteoalarm koji je na snazi za riječku, kninsku i splistku regiju. Na snazi je i posebno hidrološko upozorenje DHMZ-a:

“Zbog prognoziranih grmljavinskih pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji te uslijed kojih može pasti i veća količina oborine u kratko vrijeme, tijekom noći i sutrašnjeg dana na području sjevernog Jadrana postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava”

Nestabilno će biti i tijekom petka, povremeni kiša i pljuskovi najizgledniji su duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

U noći na subotu oborina će se intenzivirati. Tijekom subote, na prvi dan kalendarske jeseni, jače pogoršanje s kišom i pljuskovima, grmljavinom, diljem zemlje, lokalno uz obilniju oborinu, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Zahladnjet će, osobito u unutrašnjosti.

Novi tjedan donosi ponovnu stabilizaciju i bablje ljeto.

Komentirajte prvi

New Report

Close