Uoči kongresa domaće turističke industrije, HUT pozdravlja odluke za hotele i kampove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2020. u 14:41
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na pitanje o očekivanjima hotelijera za prosinac, kaže da, što se epidemiološke situacije u hotelima tiče, ne očekuju nikakve poteškoće s obzirom na mjere koje su uvedene te obujam očekivanog turističkog prometa.

Uoči kongresa domaće turističke industrije idućeg tjedna, iz Hrvatske udruge turizma (HUT) pozdravili su odluku Vlade i Nacionalnog civilnog stožera za nastavak rada hotela i kampova te najave o razradi dodatnih kompenzacijskih mjera za ugostiteljske objekte kojima se novim mjerama privremeno onemogućio rad.

“Potpuno svjesni ozbiljnosti zdravstvene situacije, pozdravljamo odluku Vlade i Nacionalnog civilnog stožera za nastavak rada hotela i kampova. Vjerujemo da je to rezultat pridržavanja mjera i izuzetno profesionalnog ponašanja turističkih djelatnika tijekom protekle turističke sezone kada smo dnevno ugošćavali i više od milijun gostiju, pri čemu nismo imali nijednog gosta koji se zarazio u komercijalnim smještajnim objektima”, komentira nove mjere za Hinu direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Istovremeno, kako naglašava, podržavaju i najave iz Vlade o razradi dodatnih kompenzacijskih mjera za ugostiteljske objekte kojima se donošenjem novih mjera privremeno onemogućio rad.

“Kako bi spremno dočekali iduću turističku sezonu, a u ozračju najave cijepljenja znatnog dijela stanovništva Hrvatske i EU-a, očekujemo nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta najmanje do 1. travnja 2021”, poručuje Ostojić.

Na pitanje o očekivanjima hotelijera za prosinac, kaže da, što se epidemiološke situacije u hotelima tiče, ne očekuju nikakve poteškoće s obzirom na mjere koje su uvedene te obujam očekivanog turističkog prometa.

O svemu vezanom za poslovanje hotelijera i stanja u turizmu općenito, kao i o očekivanjima u (post)korona razdoblju i strategiji razvoja domaćeg turizma više će se, kako najavljuje, govoriti na kongresu domaće turističke industrije, odnosno hotelijera i kampinga 1. i 2. prosinca, koji će se održati online.

Kongres organiziraju najznačajnije stručne udruge u turizmu, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), uz podršku HUT-a, a okupit će sve ključne dionike iz industrije, kao i strane stručnjake, a očekuje se i sudjelovanje ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac te potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Pod nazivom “Nove perspektive” kongres hotelijera i kampinga imat će zajednički prvi programski dan (1. prosinca), u sklopu kojeg će se razgovarati o ključnim izazovima turističke industrije u idućem razdoblju, očekivanjima za sljedeću sezonu te nužnim mjerama za oporavak i jačanje konkurentnosti domaćeg turizma, kaže Ostojić.

U panel raspravi “Hrvatski turizam u postkorona razdoblju: strategija oporavka i razvoja” sudjelovat će tako uz ostale i predsjednici uprava dvije najveće hotelske grupacije u Hrvatskoj, Željko Kukurin iz Valamar Riviejere te Tomislav Popović iz Maistre, dok će na panelu “Sigurnost kao preduvjet turističkog prometa” uz Ostojića biti i direktor HTZ-a Kristjan Staničić te potpredsjednik Vlade i ministar Božinović.

Drugi dan kongresa hotelijera i kampinga bit će programski odvojen i posvećen specifičnim stručnim temama važnim za hotelski odnosno kamping biznis, s naglaskom na potencijale sredstava iz EU fondova za razvoj turizma i predavanja stručnjaka iz nekih od najvećih globalnih turističkih grupacija poput Hiltona, Marriot Internationala te ugledne edukativne ustanove Ecole Hoteliere de Laussane.

Komentirajte prvi

New Report

Close