Umro je Ivan Šuker, bivši ministar financija

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2023. u 08:39
Foto: Pixsell

Nakon izbora 2003. godine, preuzeo je poziciju ministra financija u vladi Ive Sanadera.

Preminuo je Ivan Šuker, hrvatski političar i bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade, doznaje Večernji list. Ivan Šuker rođen je u Livnu 1957. godine.

Godine 2000. izabran je za saborskog zastupnika HDZ-a. Tijekom svog mandata bio je član Odbora za financije i državni proračun, kao i član Odbora za lokalnu samoupravu. Također, iste godine preuzeo je funkciju čelnika Gradskog odbora HDZ-a i obavljao dužnost gradonačelnika Velike Gorice. Također, izabran je za člana Predsjedništva HDZ-a. Zanimljivo je napomenuti da je podržavao Ivića Pašalića umjesto Ive Sanadera na VII. Općem saboru HDZ-a 2002. unatoč tome što je na istom Saboru izabran za potpredsjednika stranke.

Nakon izbora 2003. godine, preuzeo je poziciju ministra financija u vladi Ive Sanadera. Na toj funkciji ostao je sve do 2008. godine kada ga je smijenila Jadranka Kosor tijekom rekonstrukcije vlade, u kojoj su također otišla još tri ministra. Na sjednici Predsjedništva stranke tada joj je poručio da joj to “nikada neće oprostiti”. Na poziciju ministra financija naslijedila ga je Martina Dalić. Nakon napuštanja te dužnosti, aktivirao je svoj saborski mandat.

Komentirajte prvi

New Report

Close