Umrežavanje žena u poduzetništvu privuklo zanimanje i iz drugih zemalja

Autor: Domagoj Puljizović , 27. veljača 2024. u 15:30
Udruga 'Poduzetništvo s povjerenjem' okupila je više od 500 poduzetnica/Mia Slafhauzer/PIXSELL

Druga konferencija u organizaciji Catholic CRO Women okupila više od 500 poduzetnica.

Druga po redu konferencija o ženskom katoličkom poduzetništvu u organizaciji udruge “Poduzetništvo s povjerenjem” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu okupila je više od 500 poduzetnica iz cijele Hrvatske.

Da biznis i duhovnost mogu ići ‘ruku pod ruku’ pred okupljenima su potvrdili Mirjana Topčić, suvlasnica i suutemeljiteljica tvrtke Tim Kabel te suosnivačica Zaklade Rhema, Nada Rukavina, direktorica firme Na-Ru-Ro, don Damir Stojić, vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman i don Mihovil Kurkut, urednik i voditelj izdavačke kuće Salesiana.

Andrea Oroš, predsjednica Udruge ‘Poduzetništvo s povjerenjem’, vlasnica obrta za psihoterapijske usluge Kabinet Integro te suvlasnica centra za osobni rast i razvoj “Pričaj mi o sebi”/Mia Slafhauzer/PIXSELL

Osim motivacijskih govornika, 12 stručnih voditelja za sudionike konferencije je održalo biznis radionice o organizaciji vremena, postavljanju poslovne strategije, brendingu i prodaji, Franjinoj ekonomiji i drugim temama.

Drukčija vrsta ekonomije
Duhovnost pripada sferi poduzetništva, naglasio je fra Ivan Marija Lotar, župnik i rektor Bazilike sv. Antuna Padovanskog pa čestitao poduzetnicama na organizaciji konferencije.

“Svaki put kad pokrećemo nove inicijative i start-upove i kad zapošljavamo ljude zakonski, transparentno i pošteno, ispunjavamo sve pricipe katoličke vjere u skladu sa socijalnim naukom Crkve. Papa je rekao da želi drukčiju vrstu ekonomije, koja daje život, a ne ubija, koja uključuje, a ne isključuje, koja daje dušu, a ne oduzima je, koja brine o okolišu, a ne uništava ga”, objasnio je.

Udrugu, koja je pravna nositeljica inicijative Catholic CRO Women (CCW), a koja želi promicati moralno poduzetništvo te pružiti podršku, resurse i edukaciju uhodanim poduzetnicama kao i onima na početku, vodi sedam žena. Prošlogodišnja CCW konferencija okupila je 120 žena, a planove Udruge za iduću, predstavila je Andrea Oroš, njezina predsjednica, vlasnica obrta za psihoterapijske usluge Kabinet Integro te suvlasnica centra za osobni rast i razvoj “Pričaj mi o sebi”.

“Planiramo tiskanje kataloga i razvijanje sustava za okupljanje poduzetnika oko Krista. U ožujku 2025. želimo organizirati najveće okupljanje katoličkih poduzetnika u regiji”, istaknula je.

Do mladih poduzetnica – online
Udruga je aktivna i na društvenim mrežama. U grupi na Facebooku okuplja više od 2660 članica, na Instagramu ima više od 1940 pratitelja, a članovi su odnedavno otvorili i TikTok profil koji broji više od 500 pratitelja.

“Osim što ciljamo na poduzetnice koje su u već dugo u poduzetništvu, želimo doći i do mlađih žena koji razmišljaju o poduzetništvu, a koje sada završavaju s fakultetom. Puno njih zna nam se javiti i reći da ih muči situacija u Hrvatskoj. Misle da je teže naći posao jer su se suočile s nekim zaprekama. Mi im pomažemo da se umreže, da kroz volontiranje u Udruzi steknu nove vještine i da dođu do suradnika i klijenata.

Trudimo se biti prisutni na svim društvenim mrežama koje koriste mlade poduzetnice. Želimo doći do njih kroz nove kanale. Držimo online predavanja i razgovore putem Zooma pa nam se, osim iz Hrvatske, znaju priključiti i žene iz drugih zemalja”, kazala je Monika Jagić, jedna od suosnivačica Udruge i vlasnica obrta za kreativne usluge, tisak i trgovinu Creatum.

Komentirajte prvi

New Report

Close