Umirovljenik prodao 100 kila žireva pa se iznenadio kad je vidio koliko je dobio: ‘Iznos se prepolovio’

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2023. u 07:47
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iako je izvorni iznos bio 371,62 eura, iz ugovora o djelu ovog umirovljenika jasno stoji kako se sa svim porezima njegova zarada svodi na 260,88 eura.

Brojni građani ove su sezone otišli i u šume kako bi sami sakupili žireve za koje se, u nekim oglasima, tražilo i do 4 eura po kilogramu. Jedan takav oglasi bio je i onaj Hrvatskih šuma, zbog čega je jedan umirovljenik sam odlučio prionuti se poslu.

– Ove godine sam na raznoraznim portalima vidio oglas Hrvatskih šuma koji se odnosio na sakupljanje žireva po ne tako maloj cijeni od 4 eura za kilogram. Pet dana sam išao sakupljati žir i uspio sam skupiti 100 kila. Lijep iznos nema što, ali kada mi je nakon mjesec dana ‘sjela’ isplata za navedeno ostao sam ‘paf’ – ispričao je umirovljenik za Mirovine.hr. Umjesto navedenih 400 eura, on je dobio tek 260.

–  I što reći, porez ovakav, porez onakav, odbitak ovaj, odbitak onaj i zarada samo što se nije prepolovila – objasnio je.

I iz Hrvatskih šuma su mu točno objasnili kako se radilo o bruto, a ne neto iznosu. Iako je izvorni iznos bio 371,62 eura, iz ugovora o djelu ovog umirovljenika jasno stoji kako se sa svim porezima njegova zarada svodi na 260,88 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close