Uljanik ide u novu javnu dražbu, cijena 25 posto niža

Autor: Poslovni dnevnik , 18. srpanj 2023. u 11:38
Najmanji iznos koji će zainteresirani kupac moći ponuditi bit će 13,82 milijuna eura/S. Niketić/PIXSELL

Najmanji iznos koji će zainteresirani kupac moći ponuditi bit će 13,82 milijuna eura.

Uljanik Brodogradnja 1856 ide u novi krug prodaje putem javne dražbe, ali po 25 posto nižoj cijeni od ranije ponuđene.

Najmanji iznos koji će zainteresirani kupac moći ponuditi bit će 13,82 milijuna eura, odlučeno je na Skupštini vjerovnika koja je održana u ponedjeljak u Pazinu, na kojoj odlučujuću riječ ima država.

“U cijelosti je prihvaćen prijedlog stečajnog upravitelja te je utvrđena početna cijena od 13,82 milijuna eura. To znači da ide nova javna dražba. Dosad nismo imali obvezujućih ponuda, one su bile uvjetne ponude, i to je jedina istina. Molio bih da se s time ne manipulira. To je bila uvjetna, a ne obvezujuća ponuda.

Nakon financijskog snimanja društva odnosno dubinske analize nije bilo ponuda”, rekao je novinarima zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Perčilnić, koji je predstavljao državu kao većinskog vlasnika.

Ostali vjerovnici, među kojima su predstavnici radnika i sadašnji direktor Uljanika Samir Hadžić, nisu podržali takvu odluku jer smatraju da je bilo izgleda za prihvaćanje ranije ponude češke tvrtke CE Industries, dok je stečajni upravitelj Loris Rak pak rekao da je CE Industries još uvijek zainteresiran za kupnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close