Uljanik dobio novu tročlanu Upravu, pojavila se i neslužbena informacija tko su oni

Autor: Poslovni.hr/H , 01. studeni 2018. u 11:45
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Uljanik grupa od četvrtka ima novu tročlanu upravu, a njihova imena Nadzorni odbor će, po dogovoru, objaviti tek u petak, potvrdio je Hini privremeni predsjednik Nadzornog odbora Uljanik Samir Hadžić.

Nadzorni odbor će o promjenama u vodstvu Uljanik grupe te o imenima novih članova Uprave izaći u javnost tek u petak, kako bi se novoizabranim članovima "pružio mir uoči preuzimanja nove dužnosti", objasnio je Hadžić.

"Vjerujem da je to drugi korak u procesu ozdravljenja Uljanika. Prvi je učinjen formiranjem novog Nadzornog odbora", kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.  

U novu Upravu, kako neslužbeno saznaje Glas Istre, bit će imenovani direktor Uljanikovih financija i računovodstva Emil Bulić, direktor Odjela prodaje Uljanika Bojan Blagonić, te direktor Uljanik Strojogradnje Milko Mihovilović, a najvjerojatnije će predsjednik Uprave biti Emil Bulić.

"Iako se imena službeno ne spominju, neslužbeno se pojavilo jedno od tri. Riječ je o Emilu Buliću, dosadašnjem direktoru financija i računovodstva, koji je ove godine u Uljanik došao iz TDR-a. Kako neslužbeno doznajemo, Bulić će u najmanju ruku biti član Uprave, ako ne i sam predsjednik. Navodno ga se dugo 'lomilo', da bi na kraju on ipak pristao", objavio je i N1.

Emil Bulić prešao je u svibnju ove godine, iz TDR-a u Uljanik grupu na mjesto direktora financija i računovodstva. Bulić, diplomirani ekonomist, je u Uljanik došao iz tvrtke TDR, s pozicije prvog čovjeka korporativnih financija Adria clustera – British American Tobaccoa.

Bulić je bio ključni čovjek za kontroling Tvornice duhana Rovinj još u vrijeme dok je ta tvrtka poslovala u sastavu Adris grupe, te je važne pozicije zadržao i nakon prodaje tvrtke iz Kanfanara BAT-u.

Predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko pozdravio je izbor nove Uprave, istaknuvši kako je od iznimne važnosti da Uljanik bude "posložen na svim razinama".

"Ni ja osobno još nisam službeno obaviješten da je izabrana nova tročlana uprava, ali ako je to istina tu odluku svesrdno pozdravljam. Pred upravom je veliki izazov, no u svakom slučaju to je važan korak za budućnost Uljanika", poručio je Šverko.

 Najavio je kako će se u petak rano ujutro sastati Štrajkački odbor koji će, po svemu sudeći, raspravljati o novim koracima s obzirom da je "zbog neisplate rujanskih plaća u Uljanik grupi štrajk ušao u drugi tjedan, dok je račun grupe ponovno blokiran".

U srijedu je dosadašnji član Uprave Uljanik grupe Denis Rabar dostavio Nadzornom odboru ostavku,  samo dan nakon ostavke predsjednika Uprave  Giannia Rossande. Prije toga, Trgovački sud u Pazinu u ponedjeljak je imenovao dva člana Nadzornog odbora Uljanika – Samira Hadžića i Ranka Svećarovskog, dok je treći Marko Kapuralin izabran na skupštini Uljanik grupe, pa to tijelo ima tri člana te može donositi odluke, među kojima i odluku o vodstvu kompanije. 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hodžić i Svećarovski mi ulijevaju povjerenje. To su jači momci, mogli bi zavrnuti… mislim, isposlovati još koju pozajmicu od vjerovnika.

New Report

Close