Poljoprivredna zadruga TRS iz Iloka osmislila je projekt kojim planira iskoristiti potencijal sirovine koštice grožđa, a cilj im je da u konačnici na tržište stave tri nova proizvoda – hladno prešano ulje od sjemenki grožđa, brašno i ekstrakt od sjemenki grožđa.
Zadruga s istoka Hrvatske je prvotno bila orijentirana samo na jedan proizvod – vino. Tijekom tri godine prerade grožđa u vinariji opazili su kako je nastalo oko 200 tona otpadnog materijala u obliku koštice grožđa koje su dosad prerađivali u humus i koristili kao gnojivo za vinograd. Odlučili su napraviti zaokret i proizvesti nešto sasvim novo od ove sirovine.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.a je.o ga miš
pa mogli su najprije
probati raditi iz domaćih
sjemenki grožđa
a ne odmah uvoziti sirovinu
***to od domaćih košćica nema šanse da mogu raditi, sve ode u rakiju 🙂
a je.o ga miš
pa mogli su najprije
probati raditi iz domaćih
sjemenki grožđa
a ne odmah uvoziti sirovinu
Uključite se u raspravu