Ukoliko u prometu napravite ovaj manevar, čeka vas 1.000 kuna kazne

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2020. u 09:30
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Novčanom kaznom kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama članka 52.

U članku 52. Zakona o sigurnosti prometa na cestama piše: vozač ne smije mijenjati način upravljanja vozilom naglim smanjenjem brzine kretanja vozila, osim u slučaju neposredne opasnosti.

Vozač koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila ili ga zaustaviti, dužan je to učiniti, osim u slučaju neposredne opasnosti, na način kojim neće ugroziti ili u većoj mjeri ometati druge vozače koji se kreću iza njega, a i te vozače o svojoj namjeri, uz obvezu iz članka 44. ovoga Zakona, upozoriti i uključivanjem stop svjetla, svih pokazivača smjera ili davanjem odgovarajućeg znaka rukom.

Vozač ne smije ni naglo povećavati brzinu, odnosno kretati iz mjesta, osim u slučaju opasnosti, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način da dolazi do proklizavanja kotača ili upravljati mopedom ili motociklom na jednom kotaču ili motornim triciklom, četverociklom ili lakim četverociklom na dva kotača. Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dajte se uozbiljite.

Hoćete tako secirsti cijeli ZSPC?

New Report

Close