Uklanjanja se protubrodske mine iz jedne istarske luke, policija ima i molbu za građane

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2023. u 11:38
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Riječ je o protubrodskoj mini (tzv. torpedo), koja datira iz II. Svjetskog rata, a nalazi se na dubini od oko šest metara.

Policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka će s djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije Split,  Interventne jedinica policije Pula, pomorskom policijom i drugim ustrojstvenim jedinicama Policijske uprave istarske u nedjelju, 29. studenoga, provesti akciju uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva u pulskoj luci.

Riječ je o protubrodskoj mini (tzv. torpedo), koja datira iz II. Svjetskog rata, a nalazi se na dubini od oko šest metara. Kako bi se ona sigurno uklonila i mora, a potom transportirala i uništila na sigurnoj lokaciji, policija će poduzeti odgovarajuće mjere u cilju zaštite života i imovine građana, piše Glas Istre.

Područje pulske luke i Valelunge bit će zatvoreno za javnost od oko 6 do 9 sati s morske i kopnene strane, dok će pristup na Marleru biti onemogućen građanima, također s kopnene i morske strane, od 8 sati pa do poslijepodnevnih sati. Točno trajanje operacije uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva ovisiti će o vremenskim uvjetima na moru te o dinamici posla.

Iz policije mole da za vrijeme akcije građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će uspostaviti policijski službenici te da postupaju po uputama policijskih službenika radi njihove sigurnosti i sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close