Uhićenja zbog sumnji u malverzacije EU novcem

Autor: Mladen Miletić , 04. travanj 2023. u 22:00
Policija je postupala po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, a obišla je i kuću poduzetnika Đure Horvata/V. Ž. ROGULJA/PIXSELL

Zbog sumnje u malverzacije novcem iz EU fondova policija je došla i do kuće poznatog hrvatskog poduzetnika Đure Horvata, gospodarstvenika i inovatora, osnivača i vlasnika tvrtke Tehnix.

Zbog sumnji u malverzacije u projektu izgradnje sortirnice u Mihačevoj Dragi jučer je na području Rijeke i Međimurja uhićeno pet osoba, potvrdio je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO).

‘’Činjenice koje se provjeravaju odnose se na pet osoba i jedno trgovačko društvo, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi’’.

Zbog sumnje u malverzacije novcem iz EU fondova policija je došla i do kuće poznatog hrvatskog poduzetnika Đure Horvata, gospodarstvenika i inovatora, osnivača i vlasnika tvrtke Tehnix. Iako je dobila uporabnu dozvolu, sortirnica nikad nije krenula s radom, navodi Novi list.

Komentirajte prvi

New Report

Close