Uhićen zagrebački poduzetnik, sumnjiče ga za utaju 15 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2016. u 08:36
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Petrović se kroz novinske crne kronike povlači od konca 90-ih.

Blažo Petrović, zagrebački poduzetnik s prefiksom kontroverzni, uhićen je jučer u Zagrebu zbog sumnje na utaju poreza. Kako se neslužbeno doznaje, Petrovića se sumnjiči da je preko jedne od svojih tvrtki navodno utajio najmanje 15 milijuna kuna poreza, pri čemu se služio lažnim fakturama. Drugim riječima sumnja se da je prikazivao da su njegovoj tvrtki plaćene roba ili usluge koje nisu isporučene odnosno obavljene.

Petrović je dan proveo na ispitivanju, prvo na policiji, a zatim na tužiteljstvu, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. Vjerojatno će sutra tijekom dana biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda kako bi se odlučilo o eventualnom zahtjevu za određivanjem istražnog zatvora, koje će tužiteljstvo, vrlo vjerojatno, tražiti.

Petrović se kroz novinske crne kronike povlači od konca 90-ih. Točnije od kraja 1999. kada je nakon što je u centru Zagreba “zoljom” ubijen nevini građanin Zoran Domini, država krenula u obračun s kriminalnim klanovima, pohapsivši pripadnike tzv. zločinačke organizacije.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Kad je na vidiku stabilnija Vlada onda i pravosuđe naglo reagira kad su u pitanju neki moćni “kontroverzni poduzetnici”. Da je i dalje ostala nestabilna politička situacija sumnjam da bi se pravosuđe odvažilo na takve istrage poput te ili na potvrdu optužnice za ratno profiterstvo protiv Gavrilovića nedavno.

Kud na poštena čoveka?

nadasve kompetentna osoba za ministra pod-uzetništva
🙂

tko dela taj i ima. jeste vidjeli kućicu na cmroku???? prva, najveća s vinogradom i voćnjakom cca 2 hektara!!!

New Report

Close