Uhićen ‘humanitarac’ Jozo Primorac!

Autor: Saša Paparella , 04. veljača 2014. u 13:28
Jozo Primorac (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Zagrebačka policija jutros je uhitila poznatog humanitarnog djelatnika Jozu Primorca, a u tijeku je pretraga njegove kuće u Šestinama. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja, krivotvorenje službene isprave i za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Zagrebačka policija jutros je uhitila poznatog humanitarnog djelatnika Jozu Primorca, a u tijeku je pretraga njegove kuće u Šestinama.

Primorca se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, za krivotvorenje službene isprave kao i za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Uhićen je zbog sumnje da je, kao predsjednik njenog Upravnog vijeća, s računa švicarske Zaklade Hilfe fur kinder između 2004. i 2008 podigao 14,1 milijuna kuna. Kako bi prikazao da je dio tog novca utrošio u rad Zaklade, Primorac je u listopadu 2010. Ministarstvu financija RH predao ukupno 215 računa koje su izdale tri tvrtke iz BiH- Elvin i Galeb komerc iz Velike Kladuše te Try bar Europa iz Bosanskog Novog. Na računima je naznačeno da su te tvrtke obavile 6,1 milijun kuna vrijedne poslove za Zakladu. Po svemu sudeći, riječ je o fiktivnim računima čija je jedina svrha bila opravdati izvlačenje milijuna iz Zaklade, a o čemu je Poslovni dnevnik već pisao.

Jozu Primorca se također sumnjiči da je tijekom 2006. i 2007., kao upravitelj hrvatske Zaklade Primorac- pomoć ugroženoj djeci, oštetio državni proračun za 542.463 kune neplaćanjem poreza na dobit i PDV-a na stanove koje je prodao na tržištu. Županijsko državno odvjetništvo Zagreb će sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora za Primorca, jer uhićenik ima čak tri državljanstva- Hrvatske, Švicarske i BiH, pa postoji opasnost bijega iz zemlje.  

Komentari (2)
Pogledajte sve

ma nije valjda, e moj Jozo, oklen si ti, pa zar te mati nije učila kako treba, a ne da te ufate

Prestrašno . Ovo je prava sramota

New Report

Close