Ugostitelji u Motovunu žale se na 30 posto manje prometa

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2018. u 08:32
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Posljednjih godina godišnji zbroj dnevnih posjetitelja procjenjuje se na 400.000.

Nakon višemjesečnih priprema, pa čak i odgode zbog lošeg vremena u ožujku, u Motovunu je nedavno uveden sustav naplate obilaska srednjovjekovnih gradskih zidina kroz turistički paket nazvan "Doživljaj Motovuna" odnosno za strance "Motovun impressions", piše Glas Istre.

Uvođenje naplate obilaska zidina za općinsku upravu i motovunsku Turističku zajednicu jedan je od načina da se dođe do sredstava za održavanje i obnovu motovunske spomeničke baštine.

Motovunski ugostitelji nisu nimalo oduševljeni novinom. Tvrde da im je zbog toga smanjen promet oko 30 posto.

Posljednjih godina godišnji zbroj dnevnih posjetitelja Motovuna procjenjuje se na 400.000, što predstavlja veliki infrastrukturni pritisak na ovaj drevni gradić. Ideja je da se gostima koji ulaznicu plaćaju zauzvrat ponudi i paket raznolikih sadržaja.

"Željeli bismo da posjetitelji dožive Motovun kao biser Istre, kao mjesto u kojem se prožimaju vizualne atrakcije i nude različite aktivnosti, što će domaće dionike turističke ponude potaknuti na multipliciranje ponude različitih sadržaja, ali i pomoći očuvanju i poboljšanju receptivne infrastrukture Motovuna", kaže direktorica motovunske Turističke zajednice, Iva Jeletić Prodan, piše Glas Istre.

Komentirajte prvi

New Report

Close