Ugostitelji najavili akciju: U jednom gradu nude besplatnu kavu za van

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2021. u 08:56
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere.

Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika, u nedjelju je u Dnevniku N1 rekao da poduzetnici žele raditi i ne žele biti na teret društvu te je najavio današnju akciju šibenskih ugostitelja.

U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere. Od danas je omogućeno usluživanje gostiju na otvorenim terasama uz pridržavanje mjera. Radno vrijeme od 6 do 22 sata, rad samo na otvorenim dijelovima (bez pleksiglasa i stakla), potrebno je osigurati razmak od 1,5 metar od svakog stolca i najmanje 3 metra među stolovima, najveći dopušteni broj ljudi na terasi treba istaknuti na ulazu, dezinfekcijska sredstva, neki su od uvjeta.

Dražen Oreščanin je istaknuo da su neki ugostitelji “na rubu plača” zbog financijske situacije, a o puštanju glazbe rekao je da su imali ideju puštati konferencije Stožera ako zabrane glazbu.

Također, najavio je današnju akciju ugostitelja u Šibeniku: “Povodom otvaranja terasa građani će moći od 12 do 13 popiti besplatnu kavu za van na terasama. Vjerujem da će se i ugostitelji u drugim gradovima pridružiti.”

Komentirajte prvi

New Report

Close