FOTO: Ugo grupa ušla u Zagreb, a u Šibeniku radi hotel i aqua park

Autor: Marija Crnjak , 05. ožujak 2018. u 13:01
Foto: press

Objekt u Zagrebu vrijedan je 14,5 milijuna kuna i sa 112 soba, a obnovljeni Jakov u Solarisu imat će ih 328.

Nakon što su lani otvorili kongresnu dvoranu u Opatiji i konvencijski centar u Šibeniku, Ugo grupa Veljka Župana, vlasnici šibenskog Solarisa i opatijskih Milenij hotela, bez velike buke nastavljaju snažan investicijski ciklus u kojem prvi put ulaze i na hotelsko tržište Zagreba, u čijem centru uskoro otvaraju Hotel Century. 

Usto, uz rekonstrukciju i dogradnju svoga postojećeg portfelja, ambiciozne planove imaju za Šibenik gdje najavljuju gradnju novog hotela Campo te vodenog parka Lighthouse, čije lokacije, kao ni detalje ovih milijunskih projekata, u Ugo grupi još ne otkrivaju.

Nova atrakcija od ljeta
Iz kompanije su nam potvrdili da se na jesen ove godine otvara njihov prvi city hotel na prestižnoj lokaciji u strogom centru Zagreba. Hotel se uređuje u zgradi bivše Zagrebačke banke u Jurišićevoj 22, koju je, kako neslužbeno doznajemo, tvrtka Milenij hoteli kupila od banke za oko 35 milijuna kuna. "Novi hotel će nositi oznaku 'Heritage', a njegova priča protkana je urbanim zagrebačkim štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj.

Hotel će imati 112 soba, a vrijednost ove investicije je 14,5 milijuna eura", potvrdili su iz kompanije. koja je iz građevine u hotelijerstvo u Opatiji, a potom i Šibeniku ušla prije 20 godina. Uz ulaganja u kongresne kapacitete, prošle godine tvrtka je uvela novi brend Amadria Park, u koji ulaze najluksuzniji hoteli iz portfelja, uključujući novi u Zagrebu. U sastavu Milenij hotela u Opatiji je šest hotela od 4 i 5 zvjezdica, Solaris resort ima pet hotela, kamp i vile za najam, vodeni park i ugostiteljske sadržaje, a pod brandom Amadria će biti ukupno deset hotela.

Od ostalih investicija čija realizacija je upravo u tijeku u Ugo grupi izdvajaju potpunu obnovu i rekonstrukciju hotela Jakov u Solarisu, čiji završetak očekuju do ljetne sezone. "Hotel Jakov će uz postojećih 238, dobiti novih 90 smještajnih jedinica. Naše goste u Šibeniku ovog ljeta dočekat će i nova atrakcija 'Mediterranean Square', mediteranski trg s brojnim sadržajima ugostiteljskog i trgovačkog karaktera koji će postati centar zabave cijeloga resorta", pojašnjavaju u kompaniji čiji hotelski biznis godišnje nosi oko 550 milijuna kuna prihoda, a u punoj sezoni zapošljavaju oko 1600 ljudi.

Veliki projekti do 2020.
U kompaniji zasad ne žele otkrivati detalje o nizu drugih investicija koje, pak, najavljuju na svojim web stranicama. Najatraktivnija s popisa novih projekata je izgradnja novog Hotela Campo u Šibeniku od 250 soba, što se iz opisa čini kao greenfield investicija koja je u samom začetku. U planu je i izgradnja novog, luksuznog paviljona Hotela Ivan u Solarisu, koji će imati oko 150 smještajnih jedinica i biti će namijenjen odmorišnim ali i poslovnim gostima Šibenika.

Plan je dovršiti tu investiciju do proljeća 2020. godine. Iste godine očekuje se i dovršetak Vodenog parka Šibenik, za koji također ne žele otkrivati detalje, no pretpostavlja se da će se graditi također u resortu Solaris. Do 2022. trebala bi, pak, biti gotova potpuna rekonstrukcija šibenskog Hotela Niko, jedinog šibenskog hotela Ugo grupe koji još uvijek ima tri zvjezdice, a poslije rekonstrukcije imat će oko 450 soba.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Stalno imate problema s korektinim prokazom brojki. U naslovu stoji 14,5 mio. kuna, a u tekstu 14,5 mio. €, ovo zadnje je puno logičnije, s obzirom da se radi o hotelu a 112 soba.

New Report

Close