Ugledni magazin nahvalio Hrvatsku: “Bolje kod njih nego u Toskanu“

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2023. u 08:51
Foto: Pixabay

Kao destinacije za ljubitelje vina izdvajaju Konavle, Istru i Pelješac.

Ugledni magazin Vogue svoju je reportažu posvetio Istri, gdje je izdvojio nekoliko destinacija koje morate posjetiti. Svaku od destinacija krasi prekrasna priroda, ali i gastronomske čari koje bi vam trebale biti izgovor za dolazak u Istru.

U svojoj reportaži pod naslovom Toskana, pomakni se  – zašto bi Hrvatska trebala biti na svačijem radaru, časopis Vogue naveo je nekoliko razloga zašto bi Istra mogla biti bolja destinacija od Toskane, piše Vogue i prenosi B92.

Prema časopisu, najbolje od svega je vino.

Kad pomislite na Hrvatsku, vino možda nije prva stvar koja vam padne na pamet. Osim tirkiznih plaža i povijesnih gradova koji su Hrvatsku učinili omiljenim ljetnim odredištem, agrarno bogatstvo čine hektari stoljetnih vinograda i maslinika koji prekrivaju strme padine i zelene doline.

Prošle godine Hrvatska je postigla rekord na prestižnom Decanter World Wine Awards. Osvojio je tri platinaste i 16 zlatnih medalja, što je potaknulo još veći interes za maloserijska vina.

Danas, sa sve većim međunarodnim fokusom na svojih 130 autohtonih sorti grožđa, zemlja konačno dobiva svoje priznanje kao destinacija za ljubitelje vina. Uz ovaj procvat vinarstva, nova generacija dizajnerski naprednih hotela i moderna infrastruktura olakšali su boravak u četiri glavne hrvatske vinske regije.

Čak dva se nalaze na obali. Hrvatskoj popularnosti pridonio je i ulazak u euro i schengensku zonu. Vogue kao destinacije za ljubitelje vina izdvaja Konavle, Istru i Pelješac.

Od prirodnih ljepota novinarka je pisala o riječnim slapovima i pješačkim stazama, idiličnim mjestima i obiteljskim gospodarstvima. Istra je dobila nadimak nova Toscana zbog valovitih brežuljaka prošaranih maslinicima, vinogradima i šumama punim tartufa, navodi novinar časopisa Vogue.

Zbog svog položaja Istra je oduvijek povezivala Mediteran s kontinentalnim dijelom zemlje. Upravo su se tako na najbolji način spojile suprotne kulture i utjecaji, što je temelj raznolikosti i bogatstva gastronomske ponude ovog poluotoka.

Komentirajte prvi

New Report

Close