Udruga sajmova RH: Dopustite da smijemo opet raditi

Autor: Darko Bičak , 25. siječanj 2021. u 21:59
Većina sajmova odvija se na otvorenom prostoru /D. ŠPEHAR/PIXSELL

Udruga ujedno traži odgovor na dopise oko toga zašto im se ne dozvoljava, odnosno kada će im se dozvoliti rad.

Udruga hrvatskih sajmova je otvorenim pismom pozvala jučer Stožer civilne zaštite da uvaži i postojanje sajmova i tvrtki koji se njima bave te zapošljavaju nekoliko tisuća djelatnika, kao i da razmotriti mogućnost da sajmovi nastave s radom, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Udruga napominje kako zastupa sajmove iz cijele Hrvatske, kao i tvrtke povezane s djelatnošću sajmova te obrte i OPG-ove koji svoje proizvode prodaju na različitim sajamskim manifestacijama u zemlji.

“Ovi sajmovi zapošljavaju nekoliko tisuća djelatnika, a važni su za preživljavanje velikog broja izlagača i članova njihovih obitelji. Sajmovi uz to imaju i socijalni karakter, budući da na njima izlažu i osobe kojima je prodaja robe na tim mjestima jedini izvor prihoda”, navode iz Udruge u pismu, koje potpisuje njen predsjednik Miroslav Filipčić.

Udruga ujedno traži odgovor na dopise oko toga zašto im se ne dozvoljava, odnosno kada će im se dozvoliti rad.

Podsjećaju, naime, da su se Stožeru civilne zaštite već nekoliko puta obraćali s upitima oko obustave rada sajmova, njihova otvaranja i početka rada. Ističu da se “većina sajmova koje okuplja Udruga odvija na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških mjera te držanja socijalne distance.

Komentirajte prvi

New Report

Close