Udruga manjinskih dioničara Agrokora traži smjenu Ramljaka

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2018. u 14:09
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor na konferenciji za novinare zatražila je smjenu izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

Sazvali su  konferenciju za novinare kako bi se otkrili novi dokumenti 'koji govore o neispravnom radu izvanrednog povjerenika, odnosno jamstava koja su ovisna društva izdavala u korist Agrokora'.

Udruga je objavila dokumente za koje tvrdi da Ante Ramljak nije postupao u skladu sa zakonom te da je svojim djelovanjem već prouzročio veliku štetu tvrtkama u koncernu. 

 Zamjenik predsjednika Udruge manjinskih dioničara "Agrokora" Miroslav Jeličić Purko istaknuo je kako su na sudu prije nekoliko dana pronašli jedan dokument za koji nitko od njih nije znao, a podnesen je sudu jer su svi vjerovnici morali podastrti dokaze za svoje tražbine.

"Dokument govori o jamstvima u okviru ugovora o kreditiranju i ugovorima u obveznicama, i po njemu je razvidno da društva poput Belja, Jamnice, Vupika i Leda mogu jamčiti samo za onaj iznos novca koji su primile, i ni za kakav veći iznos. Mi ovo nismo imali, a imali su Ramljak i banke. To znači da se više ne može napraviti onakva nagodba kakvu je zamislio izvanredni povjerenik", kazao je Jeličić Purko.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ta jamstva su namjerno stavljena mimo zakona,da bi se moglo opljackat narod i razvlastit imovine .
a u sprezi sa mirovinskim fondovima koji su zakucali cijene dionica i to NASIM novcima.nakon sto su tvrtke dobro kapitalizirali i ojacali NASIM novcima.dokapi i slicno.
sad preko svojih jataka zele opljackanim NASIM novcem iznesenim van hr,vratit se i preuzeti” kao” obezvrijedjenu imovinu za mufte.

ovo je brutalnija pljacka nego banke 90 tih.

ali ovaj puta im to nece proci..NAROD JE PROGLEDAO

New Report

Close