Udruga Franak izlazi na izbore?

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 23. srpanj 2016. u 09:29
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Informaciju o tome da su se ovih dana sastali aktivni članovi Franka u Zagrebu kako bi se izjasnili o novom smjeru djelovanja, u Udruzi su nam potvrdili, a Goran Aleksić otvoreno kaže. “Istina je da razmišljamo o takvoj mogućnosti.

Udruga Franak namjerava svoje djelovanje proširiti s prostora građanskog aktivizma na politički ring. Vrlo je vjerojatno da će se na parlamentarnim izborima kandidirati neki od njezinih istaknutijih članova, po svemu sudeći koordinator Udruge Goran Aleksić – "mozak" Franka.

 Informaciju o tome da su se ovih dana sastali aktivni članovi Franka u Zagrebu kako bi se izjasnili o novom smjeru djelovanja, u Udruzi su nam potvrdili, a Goran Aleksić otvoreno kaže. "Istina je da razmišljamo o takvoj mogućnosti. Konačne odluke još nisu donesene, ali smo puno razgovarali o tome jer smo razočarani svim vladajućim garniturama i cijelim sustavom. Još uvijek, nakon pet godina kontinuirane borbe, nismo uspjeli riješiti probleme svim dužnicima koji trpe nezakonito ponašanje banaka."

Napominje da su iza Udruge konkretni rezultati i uvjeren je da bi u Hrvatskom saboru bili učinkoviti u borbi za dužnike. "Zato i razmišljamo o takvom potezu", poručuje. No, da su ideje prilično odmaknule u realizaciji, potvrđuje i činjenica da su već kontaktirali sa svim strankama za koje smatraju da su bliske njihovim ciljevima. Uskoro se stoga može očekivati odluka hoće li s nekom od njih naći zajedničku platformu ili će na izbore izaći neovisni. Frankovci smatraju da bi se osvajanjem saborskih mandata mogli učinkovitije boriti za ostvarenje svojih ciljeva na području zaštite potrošača u financijskom sektoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close