Udiljak pojačanje u Upravi HP-a za strateški smjer

Autor: Suzana Varošanec , 25. veljača 2019. u 22:01
Josip Udiljak jučer ušao u Upravu HP-a

U menadžmentu kompanije je od 2010. godine, a vratio se na prijedlog Vlade i nakon ‘zelenog svjetla’ Nadzornog odbora.

Investicijski zamah Hrvatske pošte (HP) te nove mogućnosti koje se istražuju, pa tako i tenderom za investicijskog savjetnika (nagađa se da je povod eventualno preuzimanje Tiska), očito potiču kadrovska ekipiranja.

U Upravu HP 25. veljače vratio se bivši član Josip Udiljak, koji je u menadžmentu još od 2010. Odluka je to Nadzornog odbora Pošte na prijedlog Vlade, nakon natječaja kojeg je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Udiljak je isprva šest godina bio direktor Divizije Pošta. Od travnja 2016. do siječnja 2017. obnašao je dužnost jedinog člana Uprave do imenovanja Uprave u punom sastavu, a potom ponovo bio direktor Divizije Pošta. Sukladno strategiji Pošta 2022., kaže da je jasno zacrtan smjer kojim idu. 

"HP je u velikom investicijskom ciklusu, a istovremeno i u radno intenzivnom biznisu. Tržišna ekspanzija vezana uz e-commerce naša je realnost i na tome fokusirano radimo.

Osobno sam svjestan istovremenog fokusa na razvoj i održavanje stabilnosti poslovanja", kaže Udiljak. U Upravi će biti uključen u sve aktivnosti kao i svi ostali njezini članovi te predsjednik Uprave Ivan Čulo.

Uz privođenje kraju 350 mil. kn "teške" investicije u novi sortirni centar, uprava razmatra i investicije u anorganski rast. U toj funkciji je i novi tender, pa u konačnici i analize mogućnosti preuzimanja gospodarskih subjekata sa snažnim potencijalom sinergijskih efekata, što bi osnažilo temeljno poslovanje, unaprjeđivalo logističke kapacitete te jačalo tržišnu poziciju.  

Komentirajte prvi

New Report

Close