Udar na šibenski turizam: Ništa od festivala Terranea ove godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. ožujak 2014. u 11:57
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenski festival Terraneo nakon tri godine postojanja ovog se ljeta neće održati na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, objavio je danas organizator.

Šibenski festival Terraneo nakon tri godine postojanja ovog se ljeta neće održati na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, objavio je danas organizator.

Nakon prošlogodišnjeg Terranea, organizacija festivala odlučila je promijeniti festivalski koncept te je mjesecima u suradnji s gradom Šibenikom tražila nove adekvatne festivalske lokacije pogodne za daljni razvoj i novu viziju Terranea, ali ih nije pronašla.

"Unatoč svim do sad uloženim zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme koje bi nam dozvolilo organizaciju pravog izdanja Terraneo festivala 2014. Ovu godinu možemo opisati kao prelazno razdoblje za Terraneo, u kojem ćemo postaviti novi festivalski koncept i u suradnji s Gradom osigurati temelje za uspješnu budućnost festivala na području Šibenika", stoji u izjavi glasnogovornika festivala Luke Pavića.

Najavio je da će se Terraneo u formi višednevnog festivala nastaviti od 2015., dok za proljeće i ljeto ove godine u Šibeniku pripremaju seriju pojedinačnih glazbenih događanja pod Terraneo imenom.

"Svjesni značenja ovog projekta za cijelu regiju, nećemo dozvoliti da ljeto u Šibeniku prođe bez dobre i pozitivne Terraneo energije, a konkretne informacije o lokacijama i sadržaju ovogodišnjih Terraneo događanja i koncerata objaviti ćemo uskoro", izjavio je Pavić.

Glazbeni festival Terraneo prošlih je godina privukao brojne domaće i strane posjetitelje, a samo prošle godine tijekom tri dana posjetilo ga je 40.000 ljudi.

Časopis Forbes za Terraneo je napisao da je "nezaobilazno festivalsko mjesto", a britanski The Telegraph uvrstio ga je dvije godine zaredom među deset najboljih europskih ljetnih pop i rock festivala.

Terraneo se do sada održavao početkom kolovoza u napuštenoj vojarni Bribirskih knezova nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u mjesto koje zrači posebno prisnom i ugodnom atmosferom.

Od 2011. kada je festival pokrenut na njemu su nastupili brojni izvođači, među njima The National, My Bloody Valentine, Calexico, Janelle Monae, Roots, Prodigy, Wu-Tang Clan, The xx, The Horrors, Mogwai i La Roux.

Komentari (3)
Pogledajte sve

A dobro uvijek će im ostati četiri štanda s kineskom plastikom i policijski sat u 23,00, pa će kukat kako su stranci razmaženi jer im naše prekrasno more nije dovoljno,a to ne može niko platit.

stvari idu dobro sve dok političari ne počnu “uređivati”, čim se njihova nesposobnost uključi u igru, sve ide u blokadu i propast.

Velika pogreška grada Šibenika, tako su Petrčane prije par godina izgubile Garden festival i tek se onda skužilo koliki je to pad nastupio. Sad je Garden u Tisnom[/url], a u Petrčanima plaču za zlatnim vremenima od prije par godina. Pogledajte samo ovaj Ultra festival u Splitu, pa ekipa renta apartmane po 300 eura. Da ne kažem koliko će love ti partijaneri ostaviti po kafićima i restoranima. A i dileri će omastiti brk [emo_cool]

New Report

Close