Učilište nudi potpuno besplatnu edukaciju za web dizajnere ili programere: Evo kako se prijaviti

Autor: Bernard Ivezić , 04. veljača 2020. u 10:15
Foto: Getty Images

Besplatni tečajevi, koji se upisuju u radnu knjižicu, kreću od veljače, a uz izuzetke, mogu se u cijelosti proći preko interneta.

Algebra je omogućila besplatno IT obrazovanje, od web dizajnera preko sistemaša do programera, koje se upisuje u radnu knjižicu svima koji nemaju višu ili visoku školu, a stari su između 15 i 34 godine. U program ulaze i stariji od 34 godina ako su nezaposleni duže od 12 mjeseci, kao i svi oni koji imaju završenu jednogodišnju, dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu bez obzira na godine starosti.

U sklopu programa svi oni preko internetske stranice Algebre mogu sudjelovati u programima  besplatne edukacije za web dizajnera, zatim sistemskog i mrežnog operatera – specijalist te za program računalni programer Internet aplikacija u C# i ASP.NET-u. Nude se još dva programa ECDL specijalist i Računalni operater, ali njih je moguće proći isključivo u fizičkim učionicama na području Vukovara, Rijeke i Siska, ne i online.

U Algebri čak navode da je onima koji žive izvan ta tri grada, a žele pohađati tečaj u fizičkim učionicama, to moguće organizirati tako što postoji mogućnost nadoknade putnih troškova javnim prijevozom do mjesta održavanja edukacije.

Cijeli ovaj program, koji je pokrenula i provodi Algebra i koji kreće u veljači 2020., naziva se "IT obrazovanje za sigurnije sutra”, a financira ga s 1,33 milijuna kuna EU iz Europskog socijalnog fonda da bi poboljšala zapošljivosti, odnosno konkurentnost na tržištu rada onih skupina radnika koje traže bolje mogućnosti u razvoju karijere, tako i onima koji traže zaposlenje.

"Zahvaljujući jedinstvenom projektu koji provodi Algebra, više od 150 ljudi ovih dana ima priliku obrazovati se besplatno iz područja računarstva – web dizajna, mrežne administracije, programiranja, te svladati osnovna znanja iz informatike u sklopu ECDL edukacije i edukacije za računalnog operater", zaključuju u Algebri.

Komentirajte prvi

New Report

Close