Ubuduće u policiju i s tri razreda srednje škole te naknadom za stanovanje

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2018. u 12:55
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prema važeće pravilima za prijam u policiju i popunjavanje radnih mjesta policijskih službenika, osoba koja se prima u policiju, među ostalima morala je imati završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju

Posao policijskog službenika ubuduće će moći dobiti i mladići i djevojke mlađi od 30 godina koji su završili samo trogodišnju srednju školu. Predlaže se to, među ostalima, izmjenama i dopunama Zakona o policiji koje je od petka u postupku javnog savjetovanja pustilo Ministarstvo unutarnjih poslova i o kojima će svi zainteresirani svoje mišljenje na e-savjetovanju moći izreći do 17. srpnja, piše Novi list.

Prema važeće pravilima za prijam u policiju i popunjavanje radnih mjesta policijskih službenika, osoba koja se prima u policiju, među ostalima morala je imati završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, a sada će se moći prijaviti i oni koji imaju završenu trogodišnju školu.

Ostali uvjeti, poput onoga da policajac ne smije biti član stranke ili da mora biti osoba dostojna obavljanja policijske službe s posebnom psihičkom i tjelesno-zdravstvenom sposobnošću, ostaju nepromijenjeni.

Prijedlog zakona donosi i novinu koja bi, ako bude prihvaćena, uvela naknadu za stanovanje. Pravo na tu naknadu imao bi policijski službenik raspoređen u mjesto rada koje je udaljeno više od 100 kilometara od mjesta njegova prebivališta, a koji nema riješeno stambeno pitanje i ne prima naknadu troškova međumjesnog prijevoza.

U prijedlogu zakona definira se da se »smatra da policijski službenik ima riješeno stambeno pitanje ako on ili član njegove obitelji (supružnik, maloljetno dijete ili dijete na redovnom školovanju, a s kojim živi u obiteljskom domaćinstvu) u mjestu rada ili u mjestu udaljenom do 100 kilometara od mjesta rada ima u vlasništvu stan ili obiteljsku kuću«. To znači da bi naknadu dobivali oni koji su raspoređeni u neku policijsku postaju, a nemaju u krugu od sto kilometara oni ili njihovi članovi obitelji kuću ili stan. Pravo na naknadu imali bi policijski službenici koji rade na otoku, a mjesto prebivališta im je na kopnu ili drugom otoku, ili obratno, bez obzira na udaljenost.

Više o temi pročitajte ovdje.

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentari (6)
Pogledajte sve

radi postizanja ušteda u proračunu, vrijeme je da se prema uzoru na američku PA, pokrene model građani pozornici, da svatko pazi sam na sebe, te se dnevno lupi nekoliko puta palicom, što preventivno što prema zasluzi, ako je napravio bilo kakvu pogrešku, koja bi bila protivna zakonima ove države, naravno da bi u slučaju težih prekršaja, morao odmah uplatiti i dio love u proračun, te u slučaju najtežih djela, sam odšetati do zatvora i zatvoriti se dok se ne popravi

Pa ja sam majke mi mislio da nasa narodna milicija i nema vise od osnovne skole.

čemu ovo postroženje? strašno…pa u dalmaciji neće biti više milicije

I trogodišnja škola je napredak. Svojedobno je bila dovoljna osnovna škola. A tek koliko je kupljeno srednjih i viših škola….

New Report

Close