Uberu stigla konkurencija, a oni povisili cijene za minutu vožnje za 100 posto

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2018. u 12:24
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Uberu su odlučili sniziti cijenu vožnje do Zračne luke Franjo Tuđman pa će tako vožnja započeta s južne strane Save iznositi 70 kuna, a sa sjeverne strane 95 kuna

Iz Ubera je je stigla obavijest svim korisnicima kako spajaju usluge uberX i UberSELECT na području Zagreba. Poručili su kako to za korisnike znači kvalitetniju uslugu, a za vozače bolje uvjete rada. 

No, za sve koji koriste usluge Ubera to znači da će vožnju na području Zagreba plaćati 1,2 kune po minuti, umjesto dosadašnjih 60 lipa po minuti, što je povećanje 100 posto. Startna cijena od 6 kuna te cijena od 3,6 kuna po prijeđenom kilometru ostaju iste.

No, u Uberu su odlučili sniziti cijenu vožnje do Zračne luke Franjo Tuđman pa će tako vožnja započeta s južne strane Save iznositi 70 kuna, a sa sjeverne strane 95 kuna, piše RTL.

Uber je tu odluku donio nakon što je stigla vijest da će u Zagreb stići Taxify. To je Estonski startup koji funkcionira na sličan način kao i Uber. Trenutno imaju 15 milijuna korisnika u 25 zemalja. 

U svojem priopćenju najavili su cijene korištenje usluga. Naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, a cijena vožnje prema kilometru naplaćivat će se 3,6 kuna.

To ispada jeftinije nego u Uberu, a putnici će isto moći vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza. Time će postati ozbiljan konkunrent trenutno dostupnim prijevoznicima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close