U zamahu projekt od više stotina milijuna eura

Autor: Suzana Varošanec , 20. ožujak 2022. u 22:00
Međunarodni tender za razvojni projekt Batižele u Šibeniku do kraja ove godine/Šibenik.info

Nova faza kao ključan korak prema pronalasku investitora predviđa početak aktivnosti 1. lipnja, a procijenjeno je da će trajati najviše 36 tjedana.

Razvojni projekt Batižele – stavljanje u funkciju oko 28 hektara zemljišta u središtu Šibenika, tek 500 metara zračne linije od stare gradske jezgre, na mjestu bivše Tvornice elektroda i ferolegura, nakon 20-ak godina pravnih zavrzlama i procijenjene investicije na više stotina milijuna eura, potvrđeno je, ulazi u višu fazu.

I to uz pomoć Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te u hodogramu koji očito vodi k brzom raspisivanju obvezujućeg međunarodnog natječaja, koji će tvrtku Batižele, tj. njezine suvlasnike Grad Šibenik i RH, dovesti do partnera u projektu.

Interes ulagača neće manjkati, pokazalo se kroz neformalni ‘light’ natječaj kad su interes iskazala tri snažna međunarodna investitora. Sada, nakon završetka Faze 1 – Urbane regeneracije brownfielda Šibenika, razvojni projekt Batižele ubrzava na temelju suradnje EBRD-a s Gradom i Ministarstvom prostornog uređenja.

Nova faza kao ključan korak prema pronalasku investitora predviđa početak aktivnosti 1. lipnja, a procijenjeno je da će trajati najviše 36 tjedana pa bi do kraja 2022. trebala biti pripremljena sva dokumentacija.

Procjenjuje se da će do kraja godine biti raspisan međunarodni obvezujući natječaj koji će rezultirati s odlukom tko će u projektu biti partner Gradu Šibeniku i RH.

Komentirajte prvi

New Report

Close