U Zagrebu se uvodi nova tramvajska linija

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2018. u 12:57
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Grad je sada spreman za otkup zemljišta na trasi buduće pruge kako bi sve bilo po pravilima službe.

Jedna od najkraćih postaje jedan od najdužih. Tramvajskom linijom broj osam gradski se put putuje već 67 godina, a Zagrepčanima koji su se dosad vozili od Mihaljevca do Zapruđa uskoro bi se trebali pridružiti i putnici iz Travnog, Dugava i Jakuševca jer “osmica” će juriti sve do Ranžirnog kolodvora.

Kako piše Večernji list, plan njena proširenja dio je velikog projekta rekonstrukcije Sarajevske ceste najavljen još 2016. godine, a Grad je sada spreman za otkup zemljišta na trasi buduće pruge kako bi sve bilo po pravilima službe. Traži se tvrtka koja će izraditi parcelacijski elaborat za kupnju koja bi trebala koštati oko 30 milijuna kuna, čemu će se još pribrojiti 50 milijuna kuna vrijedni radovi na pruzi te 65, koliko će stajati rekonstrukcija Sarajevske.

“Osmica” će, tako, kad se s Mihaljevca spusti do Zapruđa, svoj put samo nastaviti na 145 milijuna kuna vrijednom putu pokraj Travnog i Dugava te završiti kod Ulice Aleksandra Brdarića. Nova pruga bit će duga točno 1808,5 metara, odnosno nešto više od dva kilometara uključi li se u računicu 425,5 metara okretišta, a od Zapruđa do Ranžirnog stajat će na osam postaja. Polasci se očekuju svakih 11 minuta, a duž Sarajevske, koju će niskopodni tramvaj pratiti, planira se i zeleni pojas uz kojeg će se nalaziti pješačka i biciklistička staza.

Komentari (4)
Pogledajte sve

2050 godine u svijetu ce se javni gradski prijevoz obavljati autonomnim vozilima…u zagrebu ce te godine zavrsiti javna nabava za ovaj projekt, a tramvaj broj 8 ce kao i dosada voziti u prosjeku svakih 20min, a ne 11…

do 2030 Miki planira tramvaj do Pogane Vlake

Evo i jarunski most je pri kraju i nastavlja se na vrapčansku aleju.

Da, da, biti će i lift do mjeseca i žičara Sljeme-Samobor, izgleda da je majstor nanjušio prijevremene izbore.

New Report

Close